Deprem çadırından milli takıma uzanan başarı

Deprem çadırından milli takıma uzanan başarı -Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından kurulan çadır kentlerdeki sportif çadırlarda keşfedilen kızların yer aldığı Van Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, sporcuların


VAN (A.A) - Necat Hasar - Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından kurulan çadır kentlerde oluşturulan sportif çadırlarda keşfedilen kızların yer aldığı Van Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, sporcularından 2sini milli takıma kazandırmanın gururunu yaşıyor.
     Geçen yıl Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Bayanlar 1. Lig A Grubunda mücadele eden Van Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, 23 Ekim 2011 tarihinde sahasında konuk ettiği Samsun TED Koleji Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı 33-29 yendikten kısa bir süre sonra 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
     Takımın sporcularının büyük kısmı, yaşadıkları deprem korkusuyla Türkiyenin farklı bölgelerine dağılınca Van Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı sezonunu oynamadan bitirdi.
     Depremin ardından kurulan çadır kentlerde, çocukların ve gençlerin deprem psikolojisinden uzaklaştırmak için Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla sportif çadırları kuruldu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çeşitli branşlardaki antrenörleri, oluşturulan sportif çadırlarda düzenledikleri etkinliklerde yeni yetenekler keşfetti.
     Deprem sebebiyle sporcularını tamamen kaybeden Van Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımının antrenörleri de bu etkinlikler sayesinde bünyesine yeni sporcular kazandırdı.
    
     -Çadır kentlerde keşfedilen yeteneklerle takım yeniden kuruldu-
    
     Takımın teknik direktörü Müslüm Karaboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van tarihinde ilk kez bir bayan hentbol takımı kurdukları için mutlu olduğunu söyledi. Bölgede ilk bayan hentbol takımının Elazığda kurulduğunu ifade eden Karaboğa, Vanın bölgede ikinci takım olduğunu bildirdi.
     Kentte geçen yıl meydana gelen depremin ardından takımın dağıldığını anımsatan Karaboğa, çadır kentlerdeki sportif faaliyetler sırasında kulüp bünyesine 75 sporcu kazandırdıklarını vurguladı.
     Karaboğa, bu sporcu kızların 30u as takımda, 45nin ise alt apıda çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi:
     As takımızda oynayan bazı sporcu kızlarımızla milli takım için Diyarbakırda yapılan bölge seçmelerinde 8 sporcumuz hak kazandı. İstanbulda yapılan kamplarda 2 sporcumuz milli takıma seçildi. Kısa bir süre önce çadırlarda keşfettiğimiz kızlarımızdan 2sinin milli takıma seçilmiş olması bizim için gurur verici bir olaydır.
     Bölgede ve Vanda çok ciddi yeteneklerin olduğuna dikkati çeken Karaboğa, deprem sebebiyle hem kendilerinin hem de diğer branşlardaki arkadaşlarının bu yeteneklerin bir kısmını keşfettiğini dile getirdi.
     Bölgede özellikle kız çocuklarının spora yönlendirilmesiyle birlikte sportif başarıların daha da artacağını gördüklerini anlatan Karaboğa, Bölgenin yapısı gereği ilk yıllarda ailelerden çok büyük tepkiler aldık. Ama kızların başarısıyla bu tepkiler azaldı. Aileler şimdi bizlere destek vermeye başladı dedi.
     Antrenör Demet Bayraktar ise, bölgedeki kızların erkeklerden daha başarılı olduğunu ve takımın kısa sürede elde ettiği başarıların da buna en iyi örnek olduğunu söyledi.
     Olanaklara rağmen bölgedeki ailelerin çocuklarını kısıtladığını dile getiren Bayraktar, Kız çocuklarının tarlalarda, bahçelerde çalışmasını değil, sahalarda oynamalarını istiyoruz. Doğudaki illerimiz son yıllarda spor anlamında gerçekten kabuğunu kırmış durumda. Elde edilen başarılarla kızlarımız spora daha çok yönelmeye başladı. Bu sebeple milli takıma daha çok sporcu göndermeye başladık dedi.
    
     -Çadır kentlerde keşfedilen yetenekler-
    
     Hentbolcu kızlardan Özlem İpek, depremde evleri ağır hasar gördüğü için ailesiyle kurulan çadır kente yerleştiğini belirterek, buradaki spor çadırlarındaki etkinlikler sayesinde hocalarıyla tanıştığını söyledi.
     Sporcu seçmeleri sırasında hentbola seçildiğini dile getiren İpek, Kısa sürede başarı sağlayarak lisanslı sporcu oldum. Diyarbakırdaki milli takım seçmelerinde 8 arkadaşımla katıldım. Bunun için çok mutluyum ancak öncelikle okulumu bitirmek istiyorum. Daha sonra milli bir hentbolcu olarak ülkemi temsil etmek istiyorum diye konuştu.
     Rabia Sarı ve İrem Tatlı ise, milli takıma seçilmenin en önemli hayalleri olduğunu ve bunu gerçekleştirdikleri için de çok mutlu olduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Deprem çadırından milli takıma uzanan başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER