Deprem uzmanları Sarıgöl fay hattında inceleme

Deprem uzmanları Sarıgöl fay hattında inceleme yaptı


MANİSA (A.A) - Türkiyenin önde gelen deprem uzmanları Sarıgölden geçen fay hattında incelemelerde bulundu.
     Kızılay Sarıgöl Şubesinin öğrencilere yönelik düzenlediği konferansa katılmak üzere ilçeye gelen bilimadamları Kocaeli Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Uğur kaynak, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Doğa Hareketleri Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agaltay, DOHAD Koordinatörü Özden Işık, Sarıgöl ilçe merkezinden geçen 3 bin 500 metre uzunluğundaki fay hattı üzerinde inceleme yaptı.
     Heyetin incelemesine Celal Bayar Üniversitesi Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nuray Cebeci ve okulun haritacılık bölümü öğrencileri de eşlik etti.
     Prof. Dr. Kaynak, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıgölden geçen fay hattının, Denizli-Honaz ilçesinden Salihliye kadar uzanan 200 kilometrelik fayın bir parçası olduğunu belirterek, Burada yapılacak olan tek şey üzerindeki yerleşim alanlarının yıkılması ve içerisinde oturulmaması gerekir. Sarıgöldeki evlere zarar veren basamak fay hattından başka bir olay değil. Bu hatta deprem riskinin yanı sıra sürekli olarak toprağın oturması olur, böyle olunca da evlerde hasarlar meydana gelir dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Deprem uzmanları Sarıgöl fay hattında inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER