Depremin yarasını başarısıyla sardılar

Depremin yarasını başarısıyla sardılar -Van depremi sonrası Antalyaya yerleşen Tatar ailesinin kızı Nur Tatar, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında aldığı gümüş madalya ile hem ailesini hem de Türkiyeyi sevince boğdu (Fotoğraflı-


ANTALYA (A.A) - Geçen yıl ekim ve kasım aylarında yaşanan Van depremleri sonrası Antalyaya yerleşen Tatar ailesinin kızı Nur Tatar, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında Türkiyeyi temsil eden tek kadın tekvandocu Nur Tatar, aldığı gümüş madalya ile hem ailesini hem de Türkiyeyi sevince boğdu.
     Kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkarak başarılı mücadele sergileyen ve gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatarın babası Nizamettin Tatar, kızının başarı öyküsünü AA muhabirine anlattı.
     Kızının tekvandoya 6 yaşında başladığını bildiren Tatar, Vanda bir spor merkezim vardı. Ağabeyi Kadir, tekvando ile uğraşıyordu. Ağabeyine özendi ve tekvandocu olmak istedi. Çok fazla ağlayınca kıramadık ve başladı. Tekvando, kızımın hayatına böyle girdi dedi.
     Kızının tekvandodan hiç kopmadığını anlatan Tatar, büyük bir azimle siyah kuşağa yükseldiğini, ardından Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti. Milli takım antrenörleri tarafından keşfedilen kızının Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldığını dile getiren Tatar, kızının bu alanlarda da üst üste dereceler elde ettiğini ve bugüne kadar geldiğini bildirdi.
     Kızına her zaman en iyisi olması için önerilerde bulunduğunu ifade eden Tatar, 10 yıl önce kızımla yaptığım konuşmada, Kızım bu alanda mücadele edeceksen en iyisi olmalısın, sadece Türkiyenin değil, Avrupanın ve dünyanın iyileri arasında yer almalısın demiştim. Şimdi görüyorum ki kızım tüm önerilerimi en iyi şekilde dinlemiş diye konuştu.
     Nur Tatarın tekvandoda yoluna başarılı bir şekilde devam edeceğine inandığını vurgulayan Nizamettin Tatar, kızının en büyük hedefinin ise olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu belirtti. Baba Tatar, Kızımı tanıyorsam olimpiyat şampiyonluğunu kazanmadan, bu madalyayı almadan tekvandoyu bırakmaz. Kariyeri tekvando ile devam edecektir. Çünkü tekvando artık onun hayatının bir parçası oldu diye konuştu.
     Tatar, Van depreminden sonra Antalyaya yerleştiklerini anlatarak, kızının aldığı başarının depremin kendilerinde yaşattığı hüznü unutturduğunu dile getirdi. Kızının başarısıyla gurur duyan Tatar, bu başarıda Van Valiliği başta olmak üzere çok sayıda insanın emeği bulunduğunu, bu nedenle desteği bulunanlara teşekkür etti.
     Tatar, kızının kendilerine yaşattığı sevincin her anne babaya nasip olmasını temenni etti.
    
     -Annesi madalyayı rüyasında görmüş-
    
     Nur Tatarın annesi Birgül Tatar da Türkiyeyi onurlandıran bir evlat yetiştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kızının olimpiyatlardan madalya ile döneceğini rüyasında gördüğünü anlatan anne Tatar, 2-3 gün önce rüyamda bir madalya görmüştüm. Dereceye gireceğini biliyordum. Bu başarı ülkemize, Vanımıza, Antalyamıza hayırlı olsun diye konuştu.
     Kızının tekvandoda mücadele ederken yaralanması, canının yanması nedeniyle bırakmasını istediğini dile getiren Tatar, ancak kızının tüm uyarılara rağmen tekvandodan kopmadığını belirtti. Anne Tatar, Bir anne olarak kızının vücudunda morluklar, şişlikler olduğunda üzülüyorsun. Bir gün kendisine tekvandoyu bırakmasını söyledim. Hatta Olimpiyatlarda derece yaparsan tekvandoyu bırak dedim. Ama bana Benden ölmemi iste ama bunu isteme dedi. Ben de bir şey yapamadım diye konuştu.
     Kızını olimpiyat şampiyonu olarak görmek istediğini vurgulayan Tatar, Türkiyenin de umudunun ve beklentisinin bu olduğuna işaret etti.
     Nur Tatarın ağabeyi Kadir Tatar da kardeşinin başarından dolayı gurur duyduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Depremin yarasını başarısıyla sardılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER