Develer Bodrum Meydanına indi

Develer Bodrum Meydanına indi -Bodrumda pazar günü düzenlenecek deve güreşi festivali öncesinde Bodrum sokaklarında gezdirilen develer renkli görüntüler oluşturdu


MUĞLA (A.A) - Bodrumda pazar günü düzenlenecek deve güreşi festivali öncesinde, develer Bodrum sokaklarında gezdirildi.
     Bodrum Belediye Meydanında başlayan etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Tatilcilerin de yoğun ilgisi ile karşılanan etkinlikte develer Bodrum sokaklarında gezdirildi.
     Deve güreşleri hakkında AA muhabirine bilgiler veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrumun kültürü, örf ve adeti olan deve güreşlerini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Deve güreşlerinin piknik havasında geçtiğini anlatan Kocadon, Deve güreşleri bizim en büyük örf ve adetlerimiz. Bu, daha çok piknik havasında geçen bir etkinlik oluyor. İnsanları hem stresinden kurtarıyoruz, hem de eğlenmiş oluyorlar. Birlik ve beraberlik sağlıyoruz dedi.
     Develeri meydana indirerek halkla buluşturduklarını ifade eden Kocadon, Bugün de develeri meydanlara indirdik, halkımıza gösterdik. Pazar günü bütün Bodrum halkını ücretsiz güreşlerimize davet ediyoruz. Bu güreşlere 100e yakın deve katılacak. Vatandaşlar kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkıyor diye konuştu.
     Deve güreşlerine katılan deve sahiplerinden İbrahim Acaröz, develeri yaz aylarından itibaren güreşlere hazırladıklarını söyledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren develerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını anlatan Acaröz, Develere antrenman yaptırmak zorundayız. Bu bizim atalarımızdan gelen örf ve adetlerimiz. Ben güreşlerde derece alacağımıza inanıyorum dedi.
     Develer sokaklarda gezdirildikten sonra sahiplerinin eşliğinde meydandan ayrıldı. Bu arada vatandaşlar develerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
     Bodrumun kültürel etkinliklerinden olan deve güreşi festivali, pazar günü Bodrumun Kızılağaç mevkisindeki arenada düzenlenecek.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Develer Bodrum Meydanına indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER