DEYDER Başkanı Aydın:

DEYDER Başkanı Aydın: Bizler dershaneleri değil, dershanelere giden yolların tespit edilmesini, eğitim reformu yapılmasını ve ülkemiz için en iyisini düşünen eğitimcileriz


DENİZLİ (A.A) - Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) Başkanı Gökhan Aydın, dershanelerin kapatılacak olmasıyla ilgili olarak, Bizler dershaneleri değil, dershanelere giden yolların tespit edilmesini, eğitim reformu yapılmasını ve ülkemiz için en iyisini düşünen eğitimcileriz dedi.
     Aydın, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, dershanelerin kaldırılması ile ilgili birçok sorunun cevap beklediğini söyledi.
     Türkiyenin son günlerde eğitim sisteminin dershaneler adı altında tartışıldığını, dershanecilerin bu dönemde velilerin sorularına cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Aydın, Fakat bu konuda hükümetimizin bir açıklaması da olmadığı için birçok konu ciddi bir şekilde tartışılır hale gelmiştir. Sorulan sorular da artarak devam etmiştir dedi.
     Özel dershanelerin varlığının tartışma konusu yapılmasının yönetici, öğretmen ve diğer çalışanlar ile öğrenciler üzerinde geleceğe yönelik ciddi kaygılar oluşturduğunu savunan Aydın, şunları söyledi:
     Bu kadar önemli olan tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi ilgilendiren yaklaşık 100 bin insanın iş kapısı olan bu mesele bu kadar kesin konuşulduktan sonra yine kesin açıklamaların da olması gerekir. Bizler Milli Eğitime yardımcı olan, istihdam sağlayan, vergi veren, KDV ödeyen, sektöre ve çevresine ekonomik canlılık getiren, öğrencilerimizin okul dışında eğitimle meşgul olmasını sağlayan ve farklı alışkanlıklar edinmesini de önleyen, hukuk kurallarına uygun, Milli Eğitim müfettişleri tarafından denetlenen, mali teftiş gören özel öğretim kurumlarıyız. Bizler dershaneleri değil, dershanelere giden yolların tespit edilmesini, eğitim reformu yapılmasını ve ülkemiz için en iyisini düşünen eğitimcileriz. Biz dershaneciler ve aynı zamanda veliler olarak, eğitim gönüllüleri olarak, bu ülkeyi canından çok seven kişiler olarak bu soruların cevabını bekliyoruz. Ülkemizdeki eğitimin gelecek yıllarda geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda çok daha iyi olacağından da şüphe duymuyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DEYDER Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER