Dicle, Birdal ve Zümrüt 3. Yargı

Dicle, Birdal ve Zümrüt 3. Yargı Paketinden yararlandırıldı -Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan yargılanan sanıklar Hatip Dicle, Akın Birdal ve Zübeyde Zümrüt hakkındaki davan


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan yargılanan sanıklar Hatip Dicle, Akın Birdal ve Zübeyde Zümrüt hakkındaki davanın ertelenmesine karar verdi.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen iki ayrı duruşmada BDP Diyarbakır eski Milletvekili Akın Birdal, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) milletvekilliği düşürülen KCK davasında tutuklu yargılanan Hatip Dicle ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrütün yargılanmasına devam edildi.
     Sanıkların katılmadığı duruşmalarda mahkeme heyeti, sanıklar hakkında terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu kapsayan Terörle Mücadele Kanununun 7/2. maddesi gereğince cezalandırılmaları istemiyle kamu davası açılmış ise de 6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Yasanın geçici 1. maddesinin b bendi gereği davanın ertelenmesine karar verdi.
     Mahkeme ayrıca, sanıkların 3 yıl içinde aynı mahiyette bir suç işlememeleri takdirde haklarındaki davanın düşürülmesini de kararlaştırdı.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sanık Akın Birdal hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın 19 Mart 2011de Eğil İlçesinde terör örgütü PKKnın propagandasına dönüşen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada suç unsurunun tespit edildiği bildirilmişti.
     Sanıklar Dicle ve Zümrüt hakkındaki iddianamede ise Barış ve Demokrasi Partisince (BDP) milletvekili seçimleri öncesinde Licede 31 Mayıs 2011 günü düzenlenen mitingde, KCK davasında tutuklu yargılanan Hatip Diclenin seçmenlere gönderdiği mektubun, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından okunduğu ifade edilmişti.
     İddianamede, içeriği nedeniyle mektubu yazan Dicle ile okuyan Zümrütün terör örgütü PKKnın propagandasını yaptıkları kaydedilmişti.
     Sanıklar Birdal, Dicle ve Zümrüt hakkında Terörle Mücadele Kanununun (TMK) Terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu düzenleyen 7/2. maddesi uyarınca 5er yıl hapis cezası talep edilmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Dicle, Birdal ve Zümrüt 3. Yargı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER