Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının

Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının onanması -Özgüvenin avukatı Üstündağ: -Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir


İZMİR (A.A) - Yargıtayca hakkında toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüvenin avukatı Muhittin Üstündağ Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir dedi.
     Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüvenin avukatı Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesince yapılan temyiz incelemesi sonucunda, müvekkilinin ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla Bergama Ağır Ceza Mahkemesince verilen iki ayrı davada alınan kararların düzeltilerek onandığını kaydetti.
     Buna göre, mahkemenin iki ayrı davadan 4 yıl 2şer aylık hapis cezalarını onarken, hakkında verilen seçme ve seçilme hakkında yoksun bırakılması kararını ise bozduğunu belirten Üstündağ, verilen kararı ise hakkaniyete uygun bulmadıklarını ifade etti.
     Üstündağ, Özgüven hakkındaki mahkumiyet kararının bozulmasını beklediklerini dile getirerek, şu görüşleri savundu:
     Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir. Bu suçun şekli irdelendiğinde bir kamu zararının olmaması kaldı ki yapılan ihalenin feshedilmiş olması, bir dava bakımından bu cezanın ortadan kaldırılması sonucunu beklerken bir mahkumiyetle sonuçlanması tabi ki bir hukuksuzluk sonucunu doğurdu. Hiç hakkaniyete uygun bir karar değil. Kesinlikle ve kesinlikle bence beraati gerektiren bir durum vardı. Olsa olsa bir ihmale bağlı olarak cezalandırma söz konusu edilebilirdi.
     Özgüvenin cezasının onanmasının ardından yaşanacak sürece ilişkin de bilgiler veren Üstündağ, belediye başkanlığının cezanın infazından önce düşürülmesinin, tümüyle idarenin tasarrufunda olduğunu, ama mahkumiyet kararının infazıyla birlikte Özgüvenin belediye başkanlığının zaten kendiliğinden düşeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER