Din eğitimcileri seminerde biraraya geldi

Din eğitimcileri seminerde biraraya geldi -Malatya Milli Eğitim Müdürü Bulut: Nesillere din eğitimi veremezseniz, geçmişleriyle, tarihleriyle buluşturamazsanız vahim bir nesille karşı karşıya geliriz. Bunun sinyallerini de toplumd


MALATYA (A.A) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şubesi ve İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Malatya Din Eğitimcileri Hizmet İçi Eğitim Seminerinde din eğitimcileri biraraya geldi.
     Kongre ve Kültür Merkezindeki seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yaz boyunca yeni eğitim sistemine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını ve ciddi bir sıkıntı yaşamayı beklemediklerini belirtti.
     Din eğitimcilerinin müfredat programlarının hem müdürlüğün hem de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının internet sitesinde bulunduğu ifade eden Bulut, bu dönemde din eğitimcilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.
     Din eğitiminde eğitimcilerden ciddi fedakarlıklar beklediklerini dile getiren Bulut, ders saatlerinin yoğun olacağını ve bu süreçte bir öğretmenin iki farklı okulda görevlendirilebileceğini anlattı.
     Hiçbir dersin boş geçmeyeceği bir yıl planladıklarını kaydeden Bulut, Hükümet ve Devlet üzerine düşeni yaptı. Şu an top bizde. Velilerin de beklentileri var. Sizlerden fedakarlık bekliyoruz. Çocuklarımıza şefkatle, merhametle davranarak müfredattaki verilmesi gereken bilgileri başınız dik, göğsünüzü gere gere aktarmalısınız. Bu kimseye bir bahşiş değildir. Bu milletin temelinde var olan değerlerimizin yeniden çocuklarımıza aktarım çabasıdır diye konuştu.
     Kent merkezi ve ilçelerde açılan imam hatip okullarıyla ilgili de bilgi veren Bulut, öğrenci potansiyeli olmayan Doğanyol ilçesi hariç 12 ilçede imam hatip okulları açtıklarını söyledi.
     Yeni eğitim sistemiyle verilecek din eğitiminin tamamen ihtiyaçtan doğan bir durum olduğunu söyleyen Bulut, Bu ciddi bir ihtiyaçtır. Nesillere din eğitimi veremezseniz, geçmişleriyle, tarihleriyle buluşturamazsanız vahim bir nesille karşı karşıya geliriz. Bunun sinyallerini de toplumda alıyoruz dedi.
     TİMAV Malatya Şube Başkanı Mahmut Balcı da Türkiyenin huzurunun sağlıklı bir din eğitiminden geçtiğini vurguladı. Eğitimin önemli unsurunun öğretmen olduğunu dile getiren Balcı, bu nedenle çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla iki gün sürecek bu semineri düzenlediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Din eğitimcileri seminerde biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER