Din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirme hizmet

Din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirme hizmet içi eğitim kursu


TRABZON (A.A) - Vakfıkebir Müftülüğünde, din görevlilerinin vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının din görevlilerine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi, yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte personelin bilgilerini yenilemek ve vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kursa 25 din görevlisi katılıyor.
     Kursun ilk gününde, irşat yöntemi olarak vaaz ve hitabetin anlam ve önemi konularında din görevlilerine ders veren İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, İmamlık, vaizlik ve hatiplik Peygamberimizin mesleğidir. Bilen insanın da mutlaka nasihate nasihate ihtiyacı vardır. Bizler din görevlisi olmamız hasebiyle dinimizin güzelliklerini, hakikatlerini insanlara sunmada çok daha yetenekli, bilgili, samimi olmamız gerekiyor dedi.
     Vaaz ve hitabetin ayrı bir sanat olduğunu ifade eden Tokdemir, Özellikle de dini konular üzerinde konuşabilmek, vatandaşı aydınlatabilmek için Kuran ve sünnete aşina olmak ve yeterli ilmi altyapıya sahip olmak gerekir. Peygamber Efendimizin Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz Hadis-i Şerifi gereğince bizler ölünceye kadar hem talebeyiz, hem de hocayız diye konuştu.
     Kurs, haftada 4 gün ve günde 5 saat olmak üzere 3 hafta sürecek.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirme hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER