Dinarda Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü kurulacak

Dinarda Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü kurulacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü kurulacağı bildirildi.
     Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven, yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ve müdürlük bünyesinde oluşturulacak merkezin, Dinarın yanı sıra Başmakçı, Dazkırı, Evciler ilçelerinde toplam 78 bin 700 kişiye hizmet vereceğini belirtti.
     Müdürlüğün ağır engelli kişilere maaş bağlama işlemleri, kadına şiddet şikayetleri, huzur evi ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirilecek kişilerle ilgili işlemleri gerçekleştireceğini ifade eden Yurtseven, şunları kaydetti:
     Kadro tahsisi konusunda Dinar, (D) grubunda yer alıyor. 12 meslek elemanı ve 7 yardımcı hizmetli olmak üzere toplam 19 personel çalışacak. Müdürlük için yer konusunda şu anda kesin bir karar yok. Geçici olarak belirli bir yerde hizmetine başlayacak müdürlük için daha sonra muhtemelen eski köy garajının bulunduğu alanda bina inşaat edilecek. Bizden bin metrekare büyüklüğünde arsa istendi. Belediye, daha önceden bu alanın 500 metrekaresini Sosyal Güvenlik Kurumuna tahsis etmişti. Burasını Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü için kullanacağız.
    
     Muhabir: Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Dinarda Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER