Dinardaki pancar üreticileri, kotadan dertli

Dinardaki pancar üreticileri, kotadan dertli


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesindeki pancar üreticileri, sezon başında taahhüdünde bulundukları üretim kotalarına ulaşamayacakları ve kotanın kaldırılmasını istedi.
     Donbay Ovasındaki pancar üreticileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, aşırı sıcaklar, yağış fazlalığı ve şiddetli rüzgarın, ürün rekoltesinde yüzde 80 oranına kadar azalmaya yol açtığını bildirdi.
     Şeker üretici firmaların, her sezon öncesi olduğu gibi bu sezon da ürün kotasıyla ilgili taahhüt kontratı yaptığını kaydeden çiftçiler, doğa şartlarının yol açtığı düşük verim nedeniyle bu taahhütleri yerine getiremeyeceklerinden zor durumda kaldıklarını belirtti.
     Çiftçilerden Remzi Aydın da önceki yıllarda şeker üretici firmaların, doğa şartları nedeniyle yaşanan verim düşüklüğü üzerine iptal dilekçesi yazarak çiftçileri kontratta yer alan cezadan kurtardığını ancak bu yıl iptal dilekçesinin yazılmadığını söyledi.
     İlgililere konuyu aktarmalarına rağmen bu güne kadar bir gelişme sağlanamadığını ifade eden Aydın Üreticilerin büyük bölümü zor durumda. Çoğu kotayı dolduramadığı. Ceza uygulanacak olursa, çiftçi bunun altından kalkamaz. Kotanın kaldırılmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dinardaki pancar üreticileri, kotadan dertli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER