Dinardan kısa kısa

Dinardan kısa kısa -İlçe tarihi kitap olacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar tarihinin araştırılması ve kitap haline getirilmesi için ön hazırlıklara başlandı.
     Belediye Başkanı Saffet Acar, ilçenin tarihiyle ilgili araştırmaları yürütecek ve kitap haline getirecek olan heyetle, makamında toplantı yaptı.
     Afyon Kocetepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Selim Kaya, Yard. Doç. Dr. Cihad Cihan, Yard. Doç. Dr. Ayşe Aydın ve Yard. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek ile Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. İbrahim Balık, araştırmacı, tarihçi, yazar Mehmet Özalp, araştırmacı yazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Sağlam, araştırmacı yazar Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair Raif Öztürk ve araştırmacı yazar Ayhan Kalkanın katıldığı toplantıda, ilk çağ, orta çağ ve Cumhuriyet dönemlerine ait bilgi belge toplama, devlet arşivlerinden yararlanma ve alan çalışmalarıyla ilgili görüşmeler yapıldı.
     Kitabın, yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen çalışmalar sonucunda hazır hale gelmesinin planlandığı bildirildi.
    
     -Çöp bidonları dezenfekte ediliyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinar Belediyesine bağlı ekipler, ilçedeki çöp bidonlarının dezenfekte edilmesi için çalışma başlattı.
     Dinar Belediyesi Çevre Mühendisi Mustafa Şenyurt, yaptığı açıklamada, çöp bidonlarına atılan atıklar nedeniyle mikrop ve bakterileri ürettiğini, bulaşıcı hastalık oluşmasına karşı ilaçlama yapıldığını ifade etti.
     İlacın püskürtme yöntemiyle çöp bidonlarına atılarak dezenfekte işleminin yapıldığını ifade eden Şenyurt, şöyle konuştu:
     Kullanılan ilacın insan sağlığına olumsuz bir etkisi yok. Temiz bir çevre hedefiyle çalışma yürütüyoruz. TOKİ ve Özyuvam Sitelerinde pilot uygulama başlatarak, çöp bidonlarını kaldırdık. Belirlenen yerlere vatandaşlarımızın poşet içinde bıraktıkları çöpler, belli sıklıkta temizlik ekiplerimiz tarafından toplanacak. Bakteri ve mikrobun üreyeceği bir çöp bidonu bulunmayacağından, daha sağlıklı bir ortam oluşacak. Pilot uygulamanın sonuçlarına göre, değerlendirme yaparak uygulamayı yaygınlaştırabileceğiz.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dinardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER