Diplomalı otobüs kaptanları yollarda...

Diplomalı otobüs kaptanları yollarda... -Afyonkarahisar AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokulundan ikinci dönem Otobüs Kaptanlığı bölümünden mezun olan 17 öğrenci için tören yapıldı -TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan: 20 yıl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulunun Otobüs Kaptanlığı Bölümü, ikinci dönem mezunlarını verdi.
     Nitelikli, insan ilişkilerini yönetebilen, müşterilere değer veren, emniyetli ulaşım için gerekli tüm kurallara uyma konusunda motive olmuş, acil durumlarda gerekli ilk yardım ve müdahaleleri yapma becerisine sahip, sorumluluk bilinci olan ve hizmet kalitesini prensip hale getirmiş otobüs kaptanları yetiştirmek amacıyla 2009-2010 akademik yılında kurulan bölümden mezun olan 17 öğrenci için AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde tören yapıldı.
     Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, törende, bölümün ikinci dönem mezunları vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Ülkenin gelişmesine paralel olarak eğitimli şoförlere ihtiyacın arttığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
     Bir otobüs işletmecisi, babadan kalma şoförlük mesleğini yapan biri olarak çok değil, 20 yıl önce üniversite mezunu şoförlerden bahsetseler, güler geçerdim. Şimdi gençlerimiz diplomalarını aldı, Ne zaman direksiyon başına geçeceğiz- diye soruyorlar. Yolcularımıza teknolojinin son gelişmelerinin kullanıldığı otobüslerle hizmet verme gayretindeyiz. Her gün artan teknolojik gelişimle birlikte eğitimli kaptanlara ihtiyacın arttığını görüyoruz. Üniversiteli şoför mü olur- diyecek dönemlerde değiliz. Karayollarımızın alt ve üst yapılarında büyük değişimler yaşanıyor. Otobüsler gelişti ve değişti. Uçak konforu ve güveninde otobüslerle hizmet veriliyor. Otobüslerimizi eğitimli kaptanlara teslim etmek istiyoruz.
    
     -Türkiye son 10 yılda ulaştırma politikalarında devrim yaptı-
    
     Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım da insan hayatının yüzde 30unun yürüyerek ya da kara, hava veya deniz taşıtları kullanılarak ulaşımda geçtiğini anlattı.
     Otobüs kaptanlığının kitaptan öğrenilemediğini, yaparak ve yaşayarak öğrenildiğini dile getiren Yıldırım, Türkiye, dünyada otobüs işletmeciliğini en iyi yapan ülke olarak adlandırılıyor. Dünyada hiçbir büyük ülkede bizim kadar kamyon, otobüs, kara nakil vasıtası, ticari nakil vasıtası yok. Türkiye son 10 yılda ulaştırma politikalarında devrim yaptı. Yıllardan beri konuşulup yapılmayan birçok şeyin altına imza atılmıştır dedi.
     Törene, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Diplomalı otobüs kaptanları yollarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER