Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği açılış töreni

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği açılış töreni -Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru: -Osmanlıya uzun yıllar başkentlik yapan bu güzide şehrimizde biz de temsil edilmekten büyük gurur duyuyoruz (Fotoğraflı - Görüntü


EDİRNE (A.A) - Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği, törenle açıldı.
     Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edirnenin uzun yıllar Osmanlıya başkentlik yapan, güzide bir kent olduğunu belirterek, kentin Balkanların başkenti olmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Osmanlıya uzun yıllar başkentlik yapan bu güzide şehrimizde biz de temsil edilmekten büyük gurur duyuyoruz diyen Koru, Balkan Savaşlarının üzerinden 100 yıl geçtiğini anımsatarak, 2012nin Balkanlar için barış yılı olması arzusuyla çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurguladı.
     Türkiyenin Balkanlar politikasını daha etkin uygulamak ve belirlenen hedef doğrultusunda kamu kurumlarına destek olmak amacıyla temsilcilik açtıklarına dikkati çeken Koru, Arzu ediyoruz ki 12 ay boyunca temsilciliğimiz çalışmalarına devam etsin, çevre ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek için her şeyi yapsın. Türkiye, son 10 yıl içerisinde ekonomik olarak da önemli bir merhale aşmış durumda, Türkiye olarak kazandığımız ekonomik gücü komşu, dost ülkelere sirayet ettirelim istiyoruz. Bunun için siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için buradaki temsilciliğimize büyük görevler düşüyor diye konuştu.
    
     -Edirne Valisi Duruer-
    
     Edirne Valisi Hasan Duruer de bazı şehirlerin tarihe tanıklık ettiklerini ve bu yönleriyle çok şanslı olduklarını anlattı.
     Osmanlının yükselişine, İstanbulun fethine, büyük Osmanlı seferlerine, Balkanların fethine ve 1912deki bozguna şahitlik eden Edirnenin eski merkezi konumunu sürdürmek istediklerine işaret eden Vali Duruer, Edirne Valiliği olarak Edirnenin eski merkez konumunu kültürde, sanatta, ticarette ve spor alanında kazanmak anlamında çalışmalar yapıyoruz. Bunda dışişleri temsilcimiz Elçi Metin Kılıçın da büyük emekleri var. Son 3 ay içerisinde 5 kez Balkanlara gitme fırsatını yakaladık. Ziyaretlerimizde, dışişleri temsilcilerinin son zamanlarda dışişlerindeki zihniyet değişikliğini çok güzel yansıttıklarını gözlemledik şeklinde konuştu.
     Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının da Edirnede temsilcilik açmak istediğini belirten Duruer, açılacak temsilciliğin ve TİKAnın müşterek çalışmalarının kent için çok önemli bir gelişme olacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Koru, Edirne Valisi Duruer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Dışişleri Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve protokol üyeleri kurdele keserek temsilciliğin açılışını yaptı.
     Açılışa Türkiyenin Filibe Başkansolosu Şener Cebeci, Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy, Gümilcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Yunanistanın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou, Bulgaristanın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği açılış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER