Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi açıldı

Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi açıldı -Sağlık Bakanı Akdağ: Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey, şu kafaların içidir, zihniyettir. Bu memleketin 75 milyon insanı, 75 milyon kardeş, onların bir tekinin bile boynu bir hast


SİVAS (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey, şu kafaların içidir, zihniyettir. Bu memleketin 75 milyon insanı, 75 milyon kardeş, onların bir tekinin bile boynu bir hastanenin önünde bükülse buna rızamız yoktur dedi.
     Bakan Akdağ, Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadoluda il merkezlerine uzak ilçelerde yapılan en önemli hizmetin yol olduğunu belirtti.
     Sağlık yatırımlarının da önemine dikkati çeken Akdağ, 2005 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sağlık Bakanı olarak ülkenin doktoru eksik diye konuştuğum zaman, ana muhalefet partisinden bir meslektaşım Türkiyede doktor sayısı yeterlidir, hatta fazladır dedi. Yeterli midir, fazla mıdır soruyorum diye konuştu.
     Doktor sayısını artıracaklarını, Divriğiye de daha fazla doktor vereceklerini belirten Akdağ, şunları kaydetti:
     Bizden önceki 10 senede Sivasa yapılan sağlık yatırımı 29 milyon liraydı. Bizim dönemimizde 180 milyon lira. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de 140 milyon liralık yatırımla önümüzdeki 2 sene içinde geliyor. Allahın izniyle bunlardan daha fazlasını da yapacağız. Çünkü biz insanı mukaddes bilen Hacı Bektaşi Velinin, Yunus Emrenin, Şeyh Edebalinin torunlarıyız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizim nazarımızda nerede bir insan varsa, nerede bir mazlum varsa biz onun hizmetkarıyız. Hizmetkarı olmaya da devam edeceğiz. Siyaset bunun için yapılır, bunu için yapılmalıdır. Başka türlü bir siyasette de bizim gözümüz yoktur. Sağlıkta dönüşüm diyoruz. Sağlıkta dönüşüm sadece bina yapmak, ambulans getirmek ya da doktor, hemşire getirmek değildir. Siz daha fazlasına layıksınız, daha fazlasını da yapacağız. Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey şu kafaların içidir, zihniyettir. Bu memleketin 75 milyon insanı, 75 milyon kardeş, onların bir tekinin bile boynu bir hastanenin önünde bükülse buna rızamız yoktur. İster Divriğide, ister Erzurumda, ister İspirde... En son hastanın ızdırabı dininceye kadar bizim ızdırabımız dinmeyecektir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ kardeşinizin ızdırabı dinmeyecektir.
    
     -Milli Savunma Bakanı Yılmaz-
    
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiyenin, sosyal devletin en önemli gereklerinden olan sağlık hizmetinde dünyanın en iyileri arasına girdiğini belirterek, son 10 yılda 2 binden fazla yeni sağlık tesisi inşa edildiğini kaydetti.
     Yurtta ve dünyada barış istediklerini vurgulayan Yılmaz, Dolayısıyla da bizim tek yaptığımız şey halkına zulmeden bir yönetime destek vermemek. Siz haktan, hukuktan, adaletten ayrılmayan Divriğili hemşehrilerim, halkına zulmeden bir idareye destek vermemizi ister misiniz- İstemezsiniz. Siz haktan yanasınız, adaletten yanasınız, milletten yanasınız. Bizim de tek yaptığımız şey budur dedi.
     Yılmaz, Suriyede yaşananlarla ilgili olarak, Biz Esedi halkına zulmedene kadar destekledik. Bizim dışımızda olanlar ise halkına zulmetmeye başladıktan sonra destekliyor ki bu bize yakışmaz. Bu toprakların insanına yakışmaz. Mazlumun, mağdurun kimliği sorulmaz. Kim yere düşerse kaldırmak, onun yanında olmak bizim insani vazifemizdir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bakanlar Akdağ ve Yılmaz ile diğer protokol üyeleri, Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz, hayırsever iş adamı Sadık Özgüre plaket takdim etti. Açılışın ardından Yılmaz ve Akdağ, hastaneyi gezdi.
     Açılış törenine, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan, CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER