Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89uncu yıl

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89uncu yıl dönümü -Kütahya Müftüsü Üskülüplü: Toplumun hızla geliştiği, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir zamanda öncü rolü üstlenen din görevlileri, kendilerini daha da geliştirerek örnek o


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, toplumun hızla geliştiği, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir zamanda öncü rolü üstlenen din görevlilerinin, kendilerini daha da geliştirerek örnek olma vasfını en iyi şekilde yapabilmesi gerektiğini bildirdi.
     Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetme görevinin, Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğini söyledi.
     Başkanlığın, bu hizmetlerinin laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak hizmet verdiğini belirten Üskülüplü, şöyle konuştu:
     Diyanet İşleri Başkanlığı, milli birlik ve dayanışmayı temin etmeyi, kardeşlik, yardımlaşma ve fedakarlık başta olmak üzere dinimizin yüce prensiplerini vatandaşlarımıza tanıtmayı, din konusunda halkımızı doğru bilgilendirmeyi, manevi ve ahlaki değerlere bağlılıklarını artırmayı amaç edinmektedir. Başkanlığın bugün yurt içinde merkezi teşkilatı müftülükler, yurt dışında ise müşavirlik ve ataşeliklerdir. Yurt içi ve yurt dışında vatandaşlarımıza Kuran ve sünnete dayalı, İslam dininin emir ve yasaklarını öğreten, özverili bir şekilde görev yapan değerli diyanet çalışanlarıdır. Ülkemizin en ücra köşesinde görev yapan din görevlilerinin yaptığı bu önemli görev, her türlü takdire şayandır. Toplumun hızla geliştiği, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir zamanda öncü rolü üstlenen din görevlileri, kendilerini daha da geliştirerek örnek olma vasfını en iyi şekilde yapabilmelidir. Bunun sağlayabilme sorumluluğu da 89uncu yılını kutladığımız bu güzide kurumumuzun başkanından il ve ilçe müftüsüne, eğitim merkezi yöneticileri ve bütün yönetim kadrosuna aittir.
     Daha sonra, Hakka İlimle Hizmet ve Çağa Hakim Olma konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren, din görevlilerinden Tahir Mehtioğlu (Kütahya Merkez İnli Köyü Mahallesi Camisi İmam Hatibi), Zeynep Öztürk (Kütahya Merkez Siner Mahallesi Kuran Kursu Öğreticisi), Hüseyin Sarı (Kütahya Merkez Otogar Mescidi İmam Hatibi) ile İmam Hatip Liseleri öğrencilerinden Beyza Öztürk (Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi), Mehmet Emre Özdemir (Kütahya Merkez Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi), Mahmut Yazara (Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi) ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 89uncu yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER