Diyarbakırda kuyumcuların ruhsatlı silah sıkıntısı

Diyarbakırda kuyumcuların ruhsatlı silah sıkıntısı -Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Akkul: Ruhsatlı silah alamadığımız için soygunlar yaşanıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda taşımasilah ruhsatı almak isteyen kuyumcuların bağış parası nedeniyle sıkıntı yaşadığı bildirildi.
     Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul düzenlediği basın toplantısında, 4 gün önce Bismil-Silvan karayolunda maskeli 2 kişi tarafından gasp edilen kuyumcu Hidayet Adıgüzelin beraberinde taşıdığı 400 bin lira tutarındaki 4 kilo altının çalındığını söyledi.
     Bu esnafın üzerinde silah taşımadığını bilen kişiler tarafından soygunun gerçekleştirildiğini dile getiren Akkul, ruhsatlı silah alamadıkları için Diyarbakırdaki kuyumcu esnafına yönelik soygun girişimlerinin yaşandığını bildirdi.
     Akkul, ruhsatlı silah başvurularında Diyarbakır Valiliğinin kendilerinden bağış olarak 12 bin lira talep ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Yani 12 bin lirayı veren silah taşıma ruhsatı alıyor, ödemeyen alamıyor. Bu silah satmak değil midir- İstanbuldan veya diğer kentlerden Diyarbakıra ya da bölgeye gelen altın toptancıları üzerinde ruhsatlı silah taşıyor. Ancak Hakkariye kadar mal satan Diyarbakırdaki altın toptancıları ve kuyumcularının üzerinde savunma aleti yok. Ruhsatlı silah alamadığımız için soygunlar yaşanıyor. Arkadaşlarımız bölgeye gittiklerinde beraberinde 2 milyon lira tutarında 20 kilogram altın taşıyor. Diyarbakırdaki kuyumcuların can güvenlikleri büyük risk altındadır. Bu uygulama sadece Diyarbakırda var Türkiyenin hiç bir ilinde yok. Bu sıkıntımızı milletvekilleri ile bakanlara iletip yardım isteyeceğiz.
     Başkan Akkul, sorunun çözülmemesi halinde yargı yoluna başvuracaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın / Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda kuyumcuların ruhsatlı silah sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER