Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı yarın

Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı yarın başlıyor -Tüyap Tüm Fuarcılık Genel Müdürü Ersözlü: Bir çok markanın aracı, ilk kez bu bölgede görücüye çıkacak


DİYARBAKIR (A.A) - Sektörün önde gelen markalarının 2013 modellerinin sergileneceği Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı yarın başlıyor.
     Tüyap Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Diyarbakır Dedeman Otelde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Burhan Sümer, yönetim kurulu üyeleri ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, fuarda bir çok markanın aracının ilk kez bu bölgede görücüye çıkacağını söyledi.
     Bu sürede 417 katılımcı firmayı ve 200 bin ziyaretçiyi Diyarbakırda buluştuklarını anımsatan Ersözlü, bu rakamların bölgenin ticareti, üretimi ve istihdamı için önemli olduğunu belirtti.
     Ersözlü, fuar ilişkin rakamların artarak devam edeceğine inandıklarını, Diyarbakır ve bölgenin üretimini, istihdamını, tanıtımını yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, Diyarbakır Oto Show Fuarının Kasım ayında İstanbulda yapılacak Oto Show Fuarı öncesinde sektöre mesaj verecek nitelikte olacağını anlattı.
     Fuarın, Diyarbakır başta olmak üzere otomotiv sektörünün bölgedeki satışlarına olumlu etki edeceğine inandığını belirten Ersözlü, şöyle konuştu:
     Fuarın bir kaç aydır durgun olan satışları arttıracağına ve pazar oluşturacağına inanıyoruz. Fuara 12 marka katılıyor. Bu markaların 98 aracı fuarda sergilenecek. Ağırlıklı 2013 modeller var. İstanbuldaki fuardan önce bir çok markanın aracı ilk kez bu bölgede görücüye çıkacak. 98 araç haricinde de konuyla ilgili aksesuar firmaları fuarda yerini alıyor. Fuar yarın açılacak ve her gün de 19-20ye kadar ziyaret edilebilecek. Pazar gününe kadar açık kalacak fuara Diyarbakırdaki ve bölgedeki tüm halkımızı 7den 70e herkesi davet ediyorum. Çünkü, bir sonraki fuar 2 yıl sonra düzenlenecek. Ayrıca bu fuarın moral ve motivasyonu da artıracağına inanıyorum. 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. 6 gün boyunca Diyarbakır ve bölge halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Öğrenciler çocuklar ve hafta içi kadınlar fuara ücretsiz girebilecek.
     DTSO Meclis Başkanı Burhan Sümer de DTSOnun ilk fuar girişiminin 1996 yılında yapıldığını anımsatarak, o günün koşullarında çadırda fuar yaptıklarını anlattı.
     Fuarların bir kentin tanıtımı ve simgelenmesi açısından çok önemli unsurlar olduğunu ifade eden Sümer, fuarın Diyarbakara olumlu katkısı olacağını belirtti.
     Tüyap Tüm Fuarcılık A.Ş tarafından, Otomotiv Distribütörleri Derneğinin işbirliği ve Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, DTSO, DTB, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin desteğiyle düzenlenecek fuar, 18-28 Eylül tarihleri arasında Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.
     Otomobil, ticari araçlar, motosiklet, bisiklet ve aksesuarların görücüye çıkacağı fuar 10:30-20 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı yarın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER