Diyarbakır Valisi Toprak Erganide

Diyarbakır Valisi Toprak Erganide -Terörün, hainliğin, kansızlığın, ihanetin zamanı, derecesi yok. Bu yüzden hepimiz kendi vazifemizi en iyi şekilde yapacağız


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilçeye giden Vali Toprakı Kaymakam Erdinç Yılmaz karşıladı.
     Toprak, ilk olarak terör örgütü PKK mensuplarınca geçen hafta saldırıya uğrayan İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğünün önündeki nöbetçi kulübesinde incelemelerde bulundu.
     Saldırıya uğrayan kulübenin arkasındaki alanda ışıklandırmanın yetersiz olmasının güvenlik zafiyeti oluşturduğunun belirtilmesi üzerine Vali Toprak, DEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbakiye sorunun bir an önce çözülmesi konusunda talimat verdi.
     Toprak, burada yaptığı açıklamada, saldırıda hiçbir emniyet mensubu ya da vatandaşın burnunun dahi kanamamasının sevindirici olduğunu, ancak bu gibi saldırılarda her zamankinden daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini söyledi.
     Toprak, daha sonra 20 Ağustosta Gaziantep Şehitkamil Polis Merkezi yakınında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden infaz koruma memuru Davut Azakın ailesini ziyaret etti.
     Toprak, burada yaptığı konuşmada, terörün hedefi ve amacı ne olursa olsun, insan hayatına kastettiğini ifade eden Toprak, Gaziantepteki bombalı saldırıda yaşamını yitiren tüm vatandaşların acısını, ilk gün gibi yüreğimizde hissediyoruz. Hain saldırıda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum dedi.
     Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına geçen Toprak, saldırı sebebiyle personele geçmiş olsun dileğinde bulunarak, şunları söyledi:
     Terörün, hainliğin, kansızlığın, ihanetin zamanı, derecesi yok. Bu yüzden hepimiz kendi vazifemizi en iyi şekilde yapacağız. Toplumla ilişkilerimizi iyi tutacağız. Asla rehavete kapılmadan, bize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. Herkesin bir hesabı var, ama bizim de bir hesabımız var. Herkesin hesabı kendini ilgilendirir. Bizim hesabımız ise yaptığımız görevi en iyi şekilde ifa etmek olmalıdır. Dikkat, nizam ve iltizam içerisinde çalışmaya devam etmeliyiz.
     Daha sonra kaymakamlığı ziyaret eden Toprak, burada yaptığı konuşmada, görevlerinin kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde suçu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
     Her türlü suçla mücadele ettiklerini ifade eden Toprak, şunları belirtti:
     Teröristler kendi vatandaşına, masum insanlara bomba ve molotof atabiliyor. Korkutuyor, endişeye sevk ediyor. Dolayısıyla teröristler kendi vatandaşına da zulüm eden bir davranış içerisine giriyor. Terör ve terörizm yapısı itibariyle silahı, zorbalığı, zulmü, sindirmeyi, zalimliği ve her türlü tehlikeyi hiçbir şekilde bir nokta gözetmeksizin herkese yayabiliyor. Biz özellikle gençlerimizi bu gibi olumsuzluklardan uzak tutmalıyız.
     Tüm eğitim kurumlarının, önümüzdeki hafta açılacağını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:
     Bu çerçevede dahi, okula gitmeyin, okul yolundan geri dönün diyebilecek kadar eğitim düşmanı, dolayısıyla insanlık düşmanı ve eğitimden nasibini almayanlar var. Okula gitmeyen her bir çocuğun yolunun dağa gitmek olduğunu ve onun da sonucunun herkesin üzülebileceği, bir ölüm olayının gerçekleşeceğini de göz ardı ediyorlar. Çünkü bozuk düşüncelerine yönelik adam yetiştirebilmek için. Geçmişte de bu gibi çağrıları yapanlar ve telkinlerde bulunanlar oldu. Vatandaşlarımız buna itibar etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Vatandaşımıza zulmedenlerle, mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatandaşımızla birlikte onların huzurunu, sükununu ve emniyetini, her türlü olumsuzluktan korumak için gayretlerimizi yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.
     Vali Toprak, ayrıca 215 bin lira bütçeyle kurulan MOBESE Kontrol Merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra, İlçe Jandarma Komutanlığında askerlerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Diyarbakır Valisi Toprak Erganide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER