Doğuda kayak keyfi

Doğuda kayak keyfi -Kar kalınlıkları Palandökende 104, Bayraktepe Kayak Merkezinde 150 santimetre olarak ölçüldü -Farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor


ERZURUM (A.A) - Doğudaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandökende 104, Bayraktepe Kayak Merkezinde 150 santimetre olarak ölçüldü.
     Kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandökende, Polonya, İran gibi ülkelerden gelen turistler kayak, snowboard yaparak, kızak kaymanın keyfini yaşıyor.
     Bölgede havanın ısınmasına rağmen yerli ve yabancı turistler, 3 bin 125 rakımlı Palandöken Dağında kayak yapmanın tadını çıkarıyor.
     Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının iyi seviyede olduğu, Palandökendeki pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.
     Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, artık kayak sezonunun sonuna doğru yaklaştıklarını söyledi.
     Havanın ısınmaya başladığını anımsatan Baykal, Rüzgar dolasıyla kar hızlı bir şekilde eriyor. Ancak buna rağmen kar kalınlığı tesislerde istenilen seviyede. Hala yoğun rezervasyonlar alıyoruz. Özellikle 21 Mart için İrandan talepler var diye konuştu.
    
     -Bayraktepe Kayak Merkezi-
    
     Karsın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezinde yerli ve yabancı turistler, sarıçam ormanları arasında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
     Kar kalınlığı 150 santimetre olarak ölçülen Bayraktepede, pist ve liftlerin açık, otellerdeki doluluk oranlarının ise yüzde 90 civarında olduğu ifade edildi.
     Kayak merkezinde faaliyet gösteren Çamkara Oteli Genel Müdürü Murat Demir, kayak sezonunun devam ettiğini belirterek, Havanın ısınması ve lodosun etkisiyle 1. etap pistlerde hafif erime görülüyor. Ancak 2. etap pistler, kayak için ideal durumda dedi.
     Misafirlerin genellikle 2. etap ve Karanlık Dere mevkisindeki pistleri tercih ettiğine dikkati çeken Demir, kayak tutkunlarının güzel vakit geçirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER