Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Bölgede 113 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 dereceyle Ardahanda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 28, Ağrıda 23, Erzurum ve Iğdırda 13, Karsta 12 ve Erzincanda 5 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında Ardahanda 14, Ağrıda 10, Erzurum ve Karsta 4, Erzincanda 3 ve Iğdırda 1 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrıda 67, Kars ve Erzurumda 21er, Iğdırda 4 olmak üzere toplam 113 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
    
     -Çığ uyarısı-
    
     Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tutarken, çatılardaki buz sarkıtlarının boyu 3-4 metreyi buldu. Cadde ve sokaklarda oluşan buzlanma nedeniyle gerek yaya gerekse araç trafiği güçlükle sağlanıyor.
     Bazı sürücülerin yakıt deposu donan araçlarını ateş yakarak ısıtıp, çalıştırdığı gözlendi. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.
     Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiğini belirterek, vatandaşları çatılardan buz sarkıtı düşmesi ve çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER