Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi

Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi -Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 87 köy yolu ulaşıma kapandı -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 33 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince h


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 87 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurumda eksi 19, Erzincanda eksi 14, Ardahanda eksi 12, Karsta eksi 10, Ağrıda eksi 9 ve Iğdırda eksi 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda eksi 9, Karsta eksi 8, Ardahanda eksi 7, Ağrıda eksi 6, Erzincanda eksi 3, Iğdırda eksi 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 503, Ağrıda 360, Karsta 132, Iğdırda 64 ve Ardahanda 28 olmak üzere toplam bin 87 köy yolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 8i çocuk, 4ü doğum olmak üzere 33 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıklarının Ağrıda 67, Karsta 60, Ardahanda 45, Erzurumda 43 ve Erzincanda 32 ve Iğdırda 1 santimetre olduğu öğrenildi. Kar kalınlığı Palandöken Kayak Merkezinde 87, Bayraktepe Kayak Merkezinde de 180 santimetreye ulaştı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER