Doğu Karadenizde ilk kez ekzoftalmus ameliyatı

Doğu Karadenizde ilk kez ekzoftalmus ameliyatı yapıldı -Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde, troid hastalarında görülen ve göz küresinin ileriye doğru büyümesi olarak bilinen ekzoftalmus ameliyatı yapıldı -Fakültenin G


RİZE (A.A) - Muhittin Sandıkçı - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Durmuş, troid hastalarında görülen ve göz küresinin ileriye doğru büyümesi olarak bilinen ekzoftalmus ameliyatını Doğu Karadenizde ilk kez kendilerinin yaptığını söyledi.
     Prof. Dr. Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çok ciddi göz ameliyatları yapıldığını belirterek, Göz kapağı ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Çocuklarda katarakt ameliyatı yapabilme imkanımız var. Göz içi kanamalarına ve şeker hastalarına tedavi yapabiliyoruz. Bir çok ameliyatı başarıyla yapabiliyoruz dedi.
     Hastanelerinde troid hastalarında görünen ekzoftalmus ameliyatı da yaptıklarını ifade eden Durmuş, şöyle konuştu:
     Gözün ileriye doğru çıkık, patlak şekilde görülmesi olarak bilinen göz kaslarının şişmesi ameliyatını ilk defa gerçekleştirdik. Kulak Burun Boğaz bölümü ile ortaklaşa başarılı bir ameliyat yaptık. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerde yapılabilen bir ameliyat Doğu Karadenizde ilk kez Rizede yapıldı. İyi yoldayız, devamı da gelecek.
    
     -Karadenizde şaşılık fazla-
    
     Bölgede çok sayıda kişide göz hastalıkları ya da şaşılık sorunu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Durmuş, Yörede kataraktın yanı sıra çok ciddi şaşılık sorunu var. Karadenizde şaşılık diğer bölgelere göre daha fazla. Buna müdahale edilmediği için insanlar şaşı olarak dolaşıyor. Tedavi edilmemiş epeyce yetişkin hasta var. Hastaların bir kısmına büyüyünce gel ameliyat edelim denilmiş. Artık şaşılık tedavilerini rahatlıkla yapabiliyoruz. Bu alanda önemli adımlar attık şeklinde konuştu.
     Hastanenin altyapısına önemli katkılar sağlandığını vurgulayan Durmuş, göz merkezine çok önemli cihazların kazandırıldığını, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz ile hayırseverlerin çok ciddi katkıları olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Doğu Karadenizde ilk kez ekzoftalmus ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER