Doğuyorum Korosundan dünyaya kardeşlik mesajı

Doğuyorum Korosundan dünyaya kardeşlik mesajı -Koro şefi Dabakoğlu: -"Koromuz tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı sunmaktadır" -"Çocukların diliyle bu barışı ve kardeşliği söylemek daha anlamlı ve güzeldir diye düşünüyorum"


ANTALYA (A.A) - Bitlisin Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Doğuyorum Korosu, "7 Renk 7 Bölge Türkiye Turnesi" kapsamında Antalyada 19 dilde seslendirdiği şarkılarla barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verdi.
     Erdem Bayazıt Kültür Merkezindeki, Güroymak ilçesi ve köy okullarından seçilen 40 öğrenci ile kurulan koro, Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 farklı dilde seslendirdiği şarkılarla dünyaya barış mesajı veriyor.
     Bitlis konseriyle başladıkları ve 11 ilde düzenleyecekleri turne kapsamında Antalyaya gelen öğrencilerden oluşan koro, konserine Ethem Durali isimli öğrencinin Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği "Bitliste Beş Minare" türküsüyle başladı.
     Yusuf Durali ve Nazlı Karaelin, Tanzanca seslendirdikleri "Ndombolo" şarkısına, yöresel kıyafetler giyen korodaki diğer öğrenciler de hareketli dansları ile eşlik etti. Konserin sonuna doğru Kürtçe oyun havası eşliğinde izleyiciler sahne önünde halay çekti. Filistin ağıdını okuyan öğrencisine piyano ile eşlik eden koro şefi Yunus Dabakoğlu, yersizliği, yurtsuzluğu anlatan parçayı "Gökyüzüne mavi bakamayan insanların katlettiği minik kalplere" hediye ettiğini söyledi.
    
     -Koro, köylerden seçilen 40 öğrenciden oluşuyor-
    
     Doğuyorum Korosu şefi Yunus Dabakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronun 2010 yılında gönüllü müzik öğretmenleri tarafından kurulduğunu belirterek, ilk yıllarda farklı dillerde şarkı söylemeyi amaçlamadıklarını, sadece çocuk şarkılarını seslendirdiklerini anlattı.
     Koronun ikinci yılında 10-15 farklı dilde şarkılar seslendirmeye başladıklarını dile getiren Dabakoğlu, turnenin Erzincanda sonlandıracaklarını kaydetti.
     Dabakoğlu, şöyle konuştu:
     "Koromuz tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı sunmaktadır. Çocukların diliyle barış ve kardeşliği söylemek daha anlamlı ve güzeldir diye düşünüyorum. Koromuz bu sıkıntılı günlerde insanların birazcık da olsa yüreğine su serpmeye çalışacak. Bazı illerde katılım istediğimiz gibi olmuyor ama dinledikten sonra izleyiciler çok seviyor. İleride tüm Türkiye bu korodan bahsedecek."
     Güroymak ilçesindeki köyleri gezerek 40 yetenekli öğrenciyi koroya seçtiklerini bildiren Dabakoğlu, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi insanlarının müzik kulakları, gırtlak yapıları çok iyi. Farklı dillerde eserler seslendirmeye müsait bir yapıları var. Zaten iyi olan bu öğrencilerimize biz de bir şeyler katmaya çalışıyoruz" dedi.
     Koro öğrencilerinden Yusuf Durali ise koroya 2 yıl önce katıldığını, o günden bu yana çok şey öğrendiğini belirterek, kendisini geliştirmek istediğini söyledi.
     Tanzancayı öğrenmesinde öğretmenlerinin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Durali, "Farklı dilde şarkılar öğreniyorum. İçimden gelerek şarkılarımı söylüyorum. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım" diye konuştu.
     Daha önce Bitlis, Diyarbakır, Adana ve Mersinde konser veren koronun Antalyanın ardından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun ve Erzincanda konser vereceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Doğuyorum Korosundan dünyaya kardeşlik mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER