DOHAYKO Genel Sekreteri Çıtırık: Belediyelerin

DOHAYKO Genel Sekreteri Çıtırık: Belediyelerin yeni beslenme ve sığınma evleri açacaklarına dair sözlerini yerine getirmesini istiyoruz


ADANA (A.A) - Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, belediyelerden, yeni beslenme ve sığınma evleri açacaklarına dair sözlerini yerine getirmeleri talebinde bulundu.
     DOHAYKOdan yapılan açıklamada, 2012 yılında Çukurova ilçesinde kedi beslenme ve sığınma evinin hizmete girdiği, burasının hasta ve terk edilmiş kedilere ev sahipliği yaptığı bildirildi.
     Çııtırk, Yüreğir, Çukurova, Seyhan ve Büyükşehir belediyelerinin, yeni beslenme ve sığınma evleri açacaklarını söylediklerini ve bu konuda söz verdiklerini iddia ederek, Belediyelerin bu sözlerini yerine getirmemesi DOHAYKO yöneticilerini ve hayvanseverleri üzüyor şeklinde açıklamada bulundu.
     Çıtırık, il genelinde çok daha fazla sayıda kedi beslenme ve sığınma evi ile köpek sığınma evine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     Çukurova belediyemiz bize ilçede 20 kedi beslenme ve sığınma evi sözü verdi ancak henüz 1 tanesi faaliyette. Büyükşehir, Yüreğir ve Seyhan belediyelerimiz ise bu konuda harekete geçmedi. Belediyelerin yeni beslenme ve sığınma evleri açacaklarına dair sözlerini yerine getirmesini istiyoruz. 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanununa göre belediyelerin beslenme odaları kurma zorunluluğu var. Bu tür beslenme ve sığınma evleri ile hem sahipsiz hayvanların insanların kapılarının önünde dolaşmasını engellemek, hem de hayvanların insanların kötü muamelesinden kurtarılması amaçlanmaktadır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber DOHAYKO Genel Sekreteri Çıtırık: Belediyelerin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER