Doktor adayları, çocuklarla oyuncak ayıları tedavi

Doktor adayları, çocuklarla oyuncak ayıları tedavi etti -SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, doktor korkusunu yenmelerini sağlamak amacıyla kreşteki çocuklarla oyuncak ayıları tedavi etti


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, doktor korkusunu yenmelerini sağlamak amacıyla kreşteki çocuklarla oyuncak ayıları tedavi etti.
     SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen Oyuncak Ayı Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kreşlerde çalışma başlattı. Beyaz önlüklerini giyen fakülte öğrencileri, tansiyon aletleri, steteskoplar ve ateş ölçerlerle oyuncak ayıları kreşteki çocuklarla birlikte tedavi etti.
     SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, yaptığı açıklamada, projeyle çocukların doktor korkusunu yenmeyi amaçladıklarını belirterek, 37 doktor adayının etkinliğe katıldığını söyledi.
     Çocuklarımız, bu şekilde en sevdikleri oyuncak ayılarını doktora muayene ettirip tedavilerini yaptırdı diyen Akdemir, 2 saat için özel düzenlemelerin yapıldığı kreşte, hijyen amaçlı kullanılan eldivenlerden yapılan balonlar, renkli kağıtlarla süslenmiş stetoskoplar ve muayene aletleri kullanıldı diye konuştu.
     Kreşteki çocukların hastalanmış oyuncaklarını tıp fakültesi öğrencileriyle muayene ve tedavi ettiğini vurgulayan Akdemir, Tıp fakültesi öğrencileri, hastalanmış olan ayıcıkları muayene ve tetkik ederken, oyunlar oynadı, şarkı söylediler ve böylece kreşteki çocukların beyaz önlük korkularını da yenme fırsatına sahip oldular şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Doktor adayları, çocuklarla oyuncak ayıları tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER