Domaniçte imza kampanyası

Domaniçte imza kampanyası -İlçenin Kütahyadan ayrılıp Bursaya bağlanması talebiyle gençler tarafından imza kampanyası başlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - Domaniç ilçesinin Kütahyadan ayrılarak Bursaya bağlanması talebiyle gençler tarafından imza kampanyası başlatıldı.
     İlçe merkezinde oluşturulan stantta imza kampanyasını başlatan gençler adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Hüseyin Yiğit, Domaniç ile Bursa arasında gönül bağını yeniden kurmak ve eski bağlılıklarını yeniden hayata geçirmek üzere toplandıklarını söyledi.
     Domaniçin yıllar önce Bursaya bağlı olduğunu anımsatan Yiğit, Yeniden Bursanın ilçesi olmak, Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içine dahil edilmek istiyoruz. Nüfusumuz gün geçtikçe azalıyor. Özellikle köylerimizde genç nüfus kalmadı. Merkez ve köylerimizdeki 15 bin insanımız ekmek davası için Bursa ve İnegöle göç etmek zorunda kaldı. İnsanımıza ekmek veren bir ile bağlanmak en doğal hakkımızdır dedi.
     Yiğit, belde ve köyleri de kapsayan kampanyanın 10 gün süreceğini ve ilk gün bin 380 imza toplandığını ifade ederek, imzaları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.
     (AÖ-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Domaniçte imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER