DPÜde kayıt yenileme işlemleri

DPÜde kayıt yenileme işlemleri -İşlemler, 13-15 Şubatta yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) 2012-2013 akademik yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri, 13-15 Şubatta yapılacak.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, 13-15 Şubat tarihlerini kapsayan kayıt yenileme işlemlerinde, öğrencilerin ders seçme işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendilerinin ya da birimlerde danışmanları gözetiminde gerçekleştirebileceği bildirildi.
     Kayıt yenileme işlemleri sonrası derslerin 18 Şubatta başlayacağı, ders ekleme ve silme işlemlerinin de 25 Şubata kadar yapılabileceği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Kayıt yenileme tarihleri içinde OBSye girerek derslerinizi seçin. Ders Kayıt Formu çıktısını mutlaka alın. Kayıt yenileme tarihleri içinde OBSden sorgulayabileceğiniz veya Ders Kayıt Formunda yazılı olan harç tutarını TC Ziraat Bankasının tüm şubelerinden TC kimlik numarası ile ödeyin. Banka şubelerinde öğrencilerin ödeyecekleri harç miktarları görülmeyecek, OBSden sorgulayabilecekleri veya ders seçimi işleminden sonra alınacak ders kayıt formlarında yazılı olan harç tutarları ödenecektir. ATM, EFT ve havale ile ödeme yapılamayacaktır. Harç tutarını ödemek için bankaya gittiğinizde görevli memura, 100 koduna ön lisans ya da lisans katkı payı olarak ne kadar ödeyeceğinizi bildirin. OBSye girerek seçtiğiniz dersleri kontrol ederek kaydınızı onaylayın. Kayıt yenileme işleminiz tamamlanmıştır. Ders Kayıt Formu, öğrenci tarafından muhafaza edilecek ve okuluna verilmeyecektir. Ders kaydı ile ilgili ihtilaf çıkması durumunda öğrenci, Ders Kayıt Formunu ibraz etmek zorundadır. OBS üzerinden derslerini seçerek, varsa harç tutarını ödeyen ve ders kaydını onaylayan öğrenci ayrıca danışmanına kaydını onaylatmayacaktır. Harç, dekontu öğrenci tarafından muhafaza edilecek ve okuluna verilmeyecektir. Harç ile ilgili ihtilaf çıkması durumunda öğrenci harç dekontunu ibraz etmek zorundadır.
     Açıklamada, OBS parola sıfırlama, cep telefon numarası değişikliği, harç tutarı gibi konular için fakülte, yüksekokul ya da meslek yüksekokulu öğrenci işleri ile irtibata geçilmesi gerektiği, süresi içinde kaydını yapmayan öğrencinin, mazeretiyle ilgili belgeleri bir dilekçe ekinde okuluna mutlaka 25 Şubat günü mesai bitimine kadar ulaştırmak zorunda olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜde kayıt yenileme işlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER