DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraça 2012

DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraça 2012 Yılı Onur Ödülü -Diyarbakırda Türkçe-Kürtçe stand-up yapan üniversite öğrencilerince kurulan DÜKM tiyatro grubunca düzenlenen ankette DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraçın yanı sıra ödüle layık görülen


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi Kültür Mutfağı (DÜKM) öğrencilerince gerçekleştirilen ankette DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraça 2012 Yılı Onur Ödülü verildi.
     Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezinde, Türkçe-Kürtçe stand-up yapan Miraç Can Ergenekon tarafından kurulan DÜKM tarafından üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ankette belirlenen yılın başarılı isimlerine ödülleri verildi.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç 2012 Yılı Onur Ödülüne, Anadolu El Sanatları Kulübü ise Yılın Kulübü ödülüne layık görüldü.
     Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavile eğitim camiasına sunduğu desteklerden dolayı Prof. Dr. Saraç tarafından plaket verilen etkinlikte basın mensuplarının yanı sıra DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün ve DÜ Rektör Yardımcısı Aytekin Sır da öğrencilerce ödüle layık görüldü.
     Rektör Saraç, etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversite yönetimi olarak öğrencileri ve öğrencilerce kurulan kulüpleri sonuna kadar desteklediklerini belirterek, bu desteklerinin süreceğini söyledi.
     DÜKM öğrencilerini başarılarından dolayı kutladığını ifade eden Saraç, Diyarbakırın en büyük sıkıntılarından biri sahipsizliği. Maalesef zenginlerin çoğu büyükşehirlerde yaşıyor. Bu açıdan Diyarbakır çok yardım alma durumunda olmuyor. Sayın Karavil, eğitime destek adına ciddi bir gayret içerisinde. Darısı diğer iş adamlarımızın başına dedi.
     İş adamı Karavil ise, etkinliğin öğrencilik yıllarını anımsamasına vesile olduğunu ifade ederek, gençlere çok hızlı ve dürüst çalışmaları tavsiyesinde bulundu.
     Üniversite öğrencilerinden Miraç Can Ergenekon, sergilediği stand-up gösterisi ile seyirciler hoşça vakit geçirtirken, güncel olayları ele alan tiplemeleri ile salonda bulunan izleyicilerden büyük alkış topladı.
     Etkinlikte daha sonra DÜKM öğrencilerince hazırlanan tiyatro oyunları sahnelendi.
     Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 3. sınıf öğrencisi Miraç Can Ergenekon, genel amaçlarının gülmeye hasret kenti güldürmek olduğunu söyledi.
     Yetenekli öğrenciler yerine yeteneği bulunmayan öğrencilerle oluşturdukları topluluk olarak bugüne kadar 55 gösteri gerçekleştirdiklerini, öğrencilere de komedi üzerine ders verdiklerini ifade eden Ergenekon, Diyarbakırdaki yaşama tebessüm katmak için yoğun çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraça 2012 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER