Dünya arıcıları Muğlada buluştu

Dünya arıcıları Muğlada buluştu -3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine katılan 19 ülkeden 193 arıcı, Arıcılık Müzesini gezdi


MUĞLA (A.A) - 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine katılan 19 ülkeden dünya arıcıları, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Arıcılık Müzesini gezerek bilgi aldı.
     Muğlada 4 Kasımda sona eren 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine katılan 19 ülkeden 193 arıcı, 1909dan bu yana arıcılar tarafından kullanılan malzemelerin sergilendiği Arıcılık Müzesindeki eserleri inceledi, Muğlada arıcılığın tarihçesini öğrendi.
     Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İkinci Başkanı ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine katılmak için gelen yabancı konuklara bölgeyi tanıttıklarını söyledi.
     Kongrelerin bilgilerin harmanlandığı, tanıtımların yapıldığı yerler olduğunu belirten Şahin, son 10 yılda yaptıkları çalışmalar sayesinde dünya arıcıları ile yarıştıklarını kaydetti.
     Şahin, dünya arıcılık kongreleri içinde Muğla kongresinin konseptiyle ön sıralarda yer aldığına dikkati çekerek, Dünya çam balı üretiminin yüzde 92si Türkiyede yapılıyor ve Muğla, bu oranda büyük bir paya sahip. Biz arıcılarımızın kafalarında hiç bir sorun kalmayacak şekilde arıcıyla işin uzmanlarını aynı alanda buluşturduk. Bilgileri paylaştırdık dedi.
     Şahin, Arıcılık Müzesinde arıcılık tarihinde kullanılan tarihi kovanlar ve diğer arıcılık malzemelerinin yer aldığını, ziyaretçilerin müzeyi geldiklerinde arıcılığın nasıl yapıldığını ve tarihçesini öğrendiklerine işaret etti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Dünya arıcıları Muğlada buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER