Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Elazığda üniversite öğrencileri katı atıklarla yaptıkları elbiseleri sergiledi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda üniversite öğrencilerinin Dünya Çevre Günü etkinliklerini kapsamında katı atıklarla yaptığı elbiseler sergilendi.
     Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencilerinin katı atıklarla yaptığı elbiseler, Öğretmenevi önünde düzenlenen defileyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Poşet, süpürge sapı, plastik kaşık, eldiven, CD, mavi kapak ve alüminyum folyo gibi katı atık maddelerden yapılan elbiseler, defileyi izleyenlerin dikkatini çekti.
     Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Günü dolayısıyla değişik etkinlikler düzenlendiğini, bugün de katı atıklardan oluşan farklı bir defilenin tertip edildiğini söyledi.
     Katı maddelerin geri dönüşümünü ön plana almak için böyle bir etkinlik düzenlendiğini aktaran Çiçek, Katı atık maddelerle bir kıyafet hazırlanabilir mi, yapılabilir mi- Bunu göstermek istiyoruz. Dünyada kullanılan malzemelerin, ürünlerin yüzde 60-65 geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu oran bizde maalesef çok düşük, yüzde 20-25 seviyelerinde dedi.
     Defileyi hazırlayan Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü öğretim elemanı Öznur Aksoy ise projenin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün olduğunu, ancak üniversitenin de dahil olmasının ardından kendisinin de organizasyonda yer aldığını söyledi.
     Günlük yaşamında da çevreye duyarlı bir insan olduğunu ve atık maddeleri gördükçe üzüldüğünü dile getiren Aksoy, Neler yapabiliriz diye düşündük. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda moda tasarımı dersine de giriyordum. Bu derste defile fikrini öğrencilerime sunduğumda onlar da çok heyecanlandılar ve kentte ilk defa yapılacak böyle bir çalışmaya canı gönülden katılırız dediler. Ben de bu çalışmada görev aldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdulkadir Kandemirin de izlediği defileye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER