Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -Çorumda üretici birliklerine üye çiftçiler, tarımsal üretime dikkat çekilmesi amacıyla araç ve ekipmanlarıyla kentte konvoy oluşturdu


ÇORUM (A.A) - Çorumda üretici birliklerine üye çiftçiler, Dünya Çiftçiler Gününde tarımsal üretime dikkat çekmek amacıyla araç ve ekipmanlarıyla kentte konvoy oluşturdu.
     Çorum Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlik, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve bazı tarımsal üretici birliklerinin başkanlarının Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.
     Buradaki tören sonrasında, tarımsal üretime dikkat çekmek isteyen birlik üyeleri, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önünden Gazi Caddesini takiben traktör, biçerdöver, tarımsal üretimde kullanılan ekipmanlar ve büyükbaş hayvan yüklü kamyonetlerle Hürriyet Meydanına kadar konvoy oluşturdu.
     Konvoyu vatandaşlar da ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar, konvoyda yer alan ve üzerlerinde "her şeye rağmen üretime devam, toprak, ter damlacıklarıyla bereketlenir, çiftçinin hakkını koru, Allah da seni korusun" yazılı pankartların bulunduğu Türk bayraklı araçların fotoğraflarını çekti.
    
     -Konser iptal edildi, dua okundu-
    
     Konvoyun ardından program, çevre yolu üzerindeki traktörcüler sitesinde devam etti.
     Hatayın Reyhanlı ilçesindeki patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunulması ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda, önceden planlanan halk konseri iptal edildi.
     Burada konuşan Vali Sabri Başköy, çiftçilerin ve üreticilerin, Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak, üretiminin önemine değindi. Çorumdaki çiftçilerin ziraat odalarından iyi hizmet aldığını ifade eden Vali Başköy, "Odalarımızın hizmetlerini komşu illerle kıyasladığımızda çiftçilerimizin kaliteli bir hizmet aldığını görüyoruz" diye konuştu.
     Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise tarımsal üretimin her kademesinde çiftçilerin alın terinin bulunduğunun, tarımsal kalkınmada daha büyük yol almaları için hayat standartlarının yükseltilmesi, pazar payının arttırılması ve tarım sektörü politikalarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Program, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER