Dünya çocukları Edirnede

Dünya çocukları Edirnede -10. Dünya Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Edirnede bulunan öğrenciler, Vali Gökhan Sözeri ziyaret etti


EDİRNE (A.A) - 10. Dünya Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Edirnede bulunan öğrenciler, Vali Gökhan Sözeri ziyaret etti.
     Valilikte öğrencileri ağırlayan Vali Sözer, çocuklarla yakından ilgilendi.
     Vali Sözer, burada yaptığı konuşmada, Türkçe eğitimi alan öğrencileri ülkede ve Edirnede ağırladıklarını anımsattı. Öğrencilerin aldıkları eğitimi ülke insanıyla paylaştıklarını ifade eden Sözer, Orada bu eğitimi almanızdan, Türkiyede, Edirnede bu güzel Türkçenizi bizlerle paylaşmanızdan, bize Türkçe konuşmanızdan, söylemenizden büyük mutluluk ve sevinç duyuyoruz dedi.
     Sözer, şunları kaydetti:
     Sizin Türkçeye olan bağlılığınız devam ettiği müddetçe, Türkiye ile olan bağınızda devam edecektir. Size bulunduğunuz okullarda, ülkelerinde çok ciddi emek, değer veriliyor, hizmet ediliyor. Size eğitim, değer veren öğretmenlerinize ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Tabii bu okulları doğrudan keşfedebilmeniz, ve ya gidebilmeniz mümkün değil.
     Vali Sözer, daha sonra öğrencilerle bire bir sohbet etti. Öğrencilerden Arnavutlu Xhorda Kalıgi, Mehmet Akif Ersoyun Atiyi Karanlık Görerek, Azmi Bırakmak şiirini, Somalili Abdulrezzak Abukar, Barış Mançonun Sarı Çizmeli Mehmet Ağa şarkısından bir bölüm okudu.
     Öğrencilere çeşitli hediye veren Vali Sözer, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğraflı çektirdi.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Dünya çocukları Edirnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER