Dünya Diyabet Günü

Dünya Diyabet Günü -TurkMSIC, ERÜ hastenelerinde ücretsiz şeker ölçümü yaptı


KAYSERİ (A.A) - Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC), 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde ücretsiz şeker ölçümü yaptı.
     Gevher Nesibe Hastanesi girişine kurulan stantta gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgiler veren TurkMSIC Erciyes Halk Sağlığı Direktörü Eda Altunbağ, TurkMSIC-ın Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlığı Örgütü tarafından da tanındığını kaydetti.
     Türkiye-deki en önemli ve yaygın halk sağlığı sorunlarından olan diyabetin görülme sıklığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Altunbağ, şöyle devam etti:
     Diyabet tedavisinde, hastanın eğitimi kadar edinilen bilgilerin günlük yaşama uygulanması ve sürekliliği de önemlidir. Diyabet tedavisinin temelini dengeli ve doğru beslenme ile sürekli ve düzenli egzersiz oluşturur. Diyet ve egzersizle kontrol altına alınamayan hastalarda diyabet ilaçları ile hastalık kontrol edilmeye çalışılır, gerektiğinde insülin tedavisine geçilir. Egzersiz, kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olması açısından diyabet hastaları için faydalıdır.
     Altunbağ, Buradaki standımızda katılımcıların beden kitle indeksini hesaplayıp aynı zamanda şekerlerini ölçtük ve broşürlerle bilgilendirmesini yaptık. Amacımız; farkındalık yaratmak, birer hekim adayı olarak üstümüze düşen görevi az da olsa yapabilmek. Umarız, bu Dünya Diyabet Günü-nde biraz da olsa, en önemli sağlık sorunlarından olan diyabete dikkat çekebilir ve farkındalık yaratabiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Dünya Diyabet Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER