Dünya Özürlüler Günü

Dünya Özürlüler Günü -Çorum Valisi Başköy: -Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi artık sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi artık sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir dedi.
     Başköy, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralıkı Dünya Özürlüler günü olarak ilan ettiğini hatırlattı.
     Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiyede de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerle toplumun bu konudaki farkındalığının artırılmasının amaçlandığını ifade eden Vali Başköy mesajında şunları kaydetti:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aileyi, kadını, erkeği, genci, yaşlıyı, çocuğu ve engelliyi içine alan geniş bir alanda sosyal devlet anlayışıyla hizmet sunmaktadır. İlimiz genelinde 4 bin 462 ağır ve bakıma muhtaç engelliye evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Her bir engelli vatandaşımızın bakımını yapan kişiye de her ay 673 lira ödeme yapılmaktadır. 2012 yılında özürlü bakım yardımı için bin 735 kişi başvuruda bulunmuştur.
     Kentte engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden üst düzeyde yararlanabilmesi adına yürütülen çalışmaların titizlikle takibinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Başköy, şöyle devam etti:
     Verilen tüm hizmetler Anayasa da yer alan devletimizin sosyal bir hukuk devleti olmasının gereğidir. Bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi artık sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir. Bizlerin engelli vatandaşlarımıza acıyarak yaklaşmak yerine onları anlayarak, bir gün bizlerin de özürlü olma ihtimalini göz önüne alarak, engellilerin günlük hayattaki yaşantılarını kolaylaştıracak gayret ve çabanın içerisinde yer almalıyız.
    
     Muhabir: Gazi nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER