Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya Sigarayı Bırakma Günü -Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Cerit: -Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında, sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında, sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir dedi.
     Cerit, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden bir sorun olduğunu belirtti. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölüm, hastalık, sakatlık ve psikolojik sorunlara neden olduğunu ifade eden Cerit, şunları kaydetti:
     Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında, sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Sigara kullanımı nedeniyle toplum, sağlık açısından bu şekilde tehdit altında iken bu konu ile mücadele ederken akıldan çıkartılmaması gereken önemli bir nokta ise kişi ve ülke bütçesine verilen zarardır. Sigara kullanımının maliyeti sadece sigara alırken ödenen ücret değildir. Ülke bütçesine verilen zararın boyutları başta kanser olmak üzere sigara kullanımına bağlı ortaya çıkan tüm hastalıkların tedavisi, çalışma hayatının sekteye uğraması, bu nedenle yaşanan iş gücü ve üretim potansiyeli kaybı dahil tüm boyutları ile değerlendirildiğinde devasadır.
     Cerit, çocukların anne-babasını örnek alması dolayısıyla ailelerin çocuklarının yanında sigara içememesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER