Durgun Su Kano Türkiye Şampiyonası

Durgun Su Kano Türkiye Şampiyonası -500 metre yarışlarının yapıldığı şampiyonanın ikinci gününde birinciler belli oldu -Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mengütay: -Bu yarışlardan sonra yine Avrupa Şampiyonası var Por


SAKARYA (A.A) - Durgun Su Kano Türkiye Şampiyonasında ikinci günüde 500 metre yarışları yapıldı.
     Poyrazlar Gölünde yapılan yarışmaların bugünkü etabında K1, K2, K4, C1 ve C2, kategorilerinde birinciler belli oldu.
     Yarışlar sonunda, K1 Büyük Erkeklerde Tuzla Deniz Yıldız Spor, C1 Büyük Erkeklerde Ankara Üniversitesi, K1 Büyük Bayanlarda Şişecam Çayırova, C1 Büyük Bayanlarda Ankara Üniversitesi, K2 Büyük Erkeklerde karma ekip birinci oldu.
     C2 Büyük Erkeklerde Ankara Üniversitesi, K2 Büyük Bayanlarda Çukurova Üniversitesi, K4 Büyük Erkeklerde Tuzla Deniz Yıldız Spor, K1 Genç Erkeklerde Sakarya Gençlik Merkezi, C1 Genç Erkeklerde Antalya Gençlik ve Spor Kulübü, K1 Genç Bayanlarda Şişecam Çayırova, K2 Genç Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübü birinci, C2 Genç Erkeklerde Ankara Üniversitesi de ikinciliği elde etti.
     K2 Genç Bayanlarda Rize İl Karma, K1 Yıldız Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübü, C1 Yıldız Erkeklerde Ankara Üniversitesi, K1 Yıldız Bayanlarda Şişecam Çayırova, K2 Yıldız Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübü, K2 Yıldız Bayanlarda Çukurova Üniversitesi, K4 Yıldız Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübü, K1 Minik Erkeklerde Eren Akarsu, K1 Minik Bayanlarda Elif Zirek birinci olurken, K4 Yıldız Bayanlarda da Çukurova Üniversitesi ikinci oldu.
     Şampiyonayı izleyen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanonun gerek uygulama, gerek seyretme açısından kişiye zevk ve heyecan veren spor dallarından biri olduğunu söyledi.
     Kanonun olimpiyatlarda en çok madalya getiren spor dalı olduğuna dikkati çeken Mengütay, Doğanın içinde de yapılabildiği için gençlere doğa sevgisinin aşılanması, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak, erdemli bireyler olarak topluma kazandırılmaları yönünde de çok büyük bir etkisi olan spor dalı dedi.
     Mengütay, son zamanlarda uluslararası alanda başarılar elde ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Bunun en bariz göstergesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Avrupa 23 Yaş Altı ve Gençler Şampiyonasında Avrupa şampiyonu olduk. Bu, Türkiyenin Kano dalındaki uluslararası alanda ilk şampiyonluğuydu. Bu, hem bizi motive etti hem de eğer ciddi bir şekilde bu gençlerin üzerine gereken yatırım yapılabilirse başarıların çok hızlı gelebileceğinin göstergesidir. Bu yarışlardan sonra yine Avrupa Şampiyonası var Portekizde. Gençlerimizi oraya uğurlayacağız. Bu Avrupa Şampiyonasından da gençlerimiz eli boş dönmeyecek. En azından finale çıkarak ilk 9 içinde yer alacaklarını ümit ediyorum.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut/Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik/Murat Paksoy
<< Önceki Haber Durgun Su Kano Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER