Düzcede Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları

Düzcede Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları -Düzce Belediye Başkanı Bayram: -(Cami Kebir Mahallesi) TOKİnin ihale süreci başlıyor. İhale süreci belli bir zaman alacak ve ardından inşaat başlayacak


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, TOKİnin ihale süreci başlıyor. İhale süreci belli bir zaman alacak ve ardından inşaat başlayacak dedi.
     Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cami Kebir Mahallesindeki tüm binaların yıkıldığını ve çevre temizliğinin yapıldığını anlattı.
     Bu safhaya gelinmeden diğer işlemlerin başlatılamadığını anlatan Bayram, peyzaj çalışmalarının da onay aşamasında olduğunu bildirdi.
     TOKİnin ihale sürecinin en kısa sürede başlayacağını aktaran Bayram, İhale süreci belli bir zaman alacak ve ardından inşaat başlayacak. Bizim buradaki planımız, baharda temel atabilmektir diye konuştu.
     Bayram, projenin tanıtımı için çalışma başlatacaklarını da belirterek, şunları söyledi:
     Şu an bir tanıtım yapmıyoruz. Çünkü işin resmi kısmı hayata geçmeden böyle bir şey yapmak istemiyoruz. TOKİnin ihale sürecini başlatıp sonlandırması ile ilgili yaşanacak bir resmi süreç var, başka da problem yok. Bu aşamaya gelmiş olması çok önemli.
     Burası çok hisseliydi. Küçük bir alanda 700 hissedarla muhatap olduk. Yüzde 10luk kısmı ile bedel konusunda uzlaşamadığımız için davalık olduk. Onun dışında kentsel dönüşüme karşı bir duruş olmadı. Mahkeme sonucu kamulaştırma yapabildik. Süreçler ister istemez uzadı.
    
     -Kentsel dönüşüm, örnek bir çalışma-
    
     Kentsel Dönüşüm Projesinin, Türkiyede örnek bir çalışma olduğuna vurgulayan Bayram, çalışmanın kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.
     Düzcede büyük bir çalışmaya imza attıklarına dikkati çeken Bayram, Mülk sahipleri problem çıkartmadan şehir için önemli bir proje olduğunu anladı ve bize bu konuda anlayışla yaklaştılar. Vatandaşlarımıza durumu iyi anlattık. Cami Kebir Mahallesinde sağlanan başarı, önümüzdeki aylarda projeye dönüşünce Düzce için örnek olacak ifadelerini kullandı.
     Bayram, Eski Sanayi Çarşısının da projeye dahil edileceğini ifade ederek, kentin geleceğinin daha hızlı gelişmesi adına örnek bir çalışma olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzcede Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER