Düzcede Sağlıklı aile Sağlıklı Toplum projesi

Düzcede Sağlıklı aile Sağlıklı Toplum projesi -Yığılca ilçesinde başlatılan proje kapsamında aralarında Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmetler uzmanı ve avukat ve vaizden oluşan bir heyet, aileleri gezerek İslamda evlilik, eş seci


DÜZCE (A.A) - Düzcenin Yığılca ilçesinde başlatılan Sağlıklı aile Sağlıklı Toplum projesi kapsamında, aralarında Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmetler uzmanı, avukat ve vaizden oluşan bir heyet, aileleri gezerek İslamda evlilik, eş secimi, eşlerin birbirlerine karşı hakları ve aile büyüklerine karşı saygı gibi konuları anlatıyor.
     Yığılca Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Yığılca Müftülüğü, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllü katılımcıların paydaşlığını yaptığı Sağlıklı aile Sağlıklı Toplum projesi başladı.
     İlçede 8 okulda aynı anda başlatılan projede aile sağlığı, doğum anından ergenlik dönemine kadar çocukların eğitimi, İslamda çocuk ve ergen eğitimi, İslamda evlilik, eş secimi, eşlerin birbirlerine hakları ve aile büyüklerine karşı saygı gibi konularda konusunda uzman Vaiz, Vaize, Sosyolog, Psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve avukat katılacağı proje 8 hafta sürecek ve tüm ilçe genelinde yapılacak.
     İlk defa Orhangazi ilköğretim Okulunda gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, sağlıklı toplumların sağlıklı ailelerden oluşturduğunu belirterek, Aile mefhumu bozulan toplumlar tarihten silindiği görülmüştür. Dilde dinde yaşam biçiminde, hayata bakış açısında, hayatı sürdürmede, anne ve baba çocuklara rol model olmuştur. Eğer bu modeller sağlıksız olursa maalesef toplumda sağlıksız bir hale dönüşüyor. Bu proje Toplumun ve ailelin sağlıklı olabilmesi için yapılmış güzel bir proje, katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Yığılca Kaymakam Mehmet Özcan ise genel bir problem olan ailelerdeki sıkıntılardan yola çıkarak bu projenin hayata geçirildiğini belirterek, Toplumun en küçük hücresi olan aile düzelirse toplumunda düzeleceğini düşünerek bu projeyi başlattık. Projemize gönülü olarak destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi.
     Program dahilinde birer Vaiz, Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmetler uzmanı ve avukat, ailelere İslamda evlilik, eş secimi, eşlerin birbirlerine hakları ve aile büyüklerine karşı saygı gibi konuları anlattı.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede Sağlıklı aile Sağlıklı Toplum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER