Düzcede okul servisleri denetlendi

Düzcede okul servisleri denetlendi


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediyesi zabıta ekipleri, merkezde bulunana okulların servis araçları denetlendi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünün desteği ile tüm servis araçları öğrencilerin okula giriş-çıkış saatlerinde kontrol edildi.
     Denetlemelerde öncelikle okul servis araçları kullanma belgeleri kontrol edilirken, okul servis araçları servisleri inceleme formu kriterlerine göre inceleme yapıldı.
     Araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler değerlendirildi.
     Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, merkezde 700 okul servis aracının kayıtlı olduğunu, denetimlerinde özellikle öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından denetlendiğini belirtti.
     Okul servis aracı olarak hizmet veren tüm araçlar için araç sahibi, çalışacak şoför ve rehber personel için kriterler bulunduğuna işaret eden Tanyel, Biz bunları kontrol ediyoruz ve bunun sonucunda da özel izin belgesi düzenliyoruz. Bunların dışında genel anlamda okur servis araçları için inceleme formumuz bulunuyor. Bu formda hizmetin belli standartlar içinde verilmesini sağlayan 12 maddelik kriterimiz bulunuyor. Denetimler sırasında bunları sorguluyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzcede okul servisleri denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER