Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlundan Gürcü Kültür Derneğine ziyaret


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Gürcü Kültür Derneğini ziyaret etti.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Çakar ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ile Dernek Başkanı Aydın Kubilayı ziyaret eden Şerifoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Ziyarette konuşan Şerifoğlu, amaçlarının ürettikleri bilgiyi Düzcenin hizmetine sunmak olduğunu vurguladı.
     İlimizin kültürel zenginliğini ilk olarak Düzceye, ardından Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz diyen Şerifoğlu, üniversitede Kafkas Dilleri ve Edebiyatı bölümünü kurduklarını, bu anlamda derneklerle güç birliği oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Şerifoğlu, derneklerin kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek, Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezimiz DÜKMER kültürel anlamda çalışma yapacaktır. Bölümleri kurmakla olmuyor, bunları hayata geçirmemiz gerekiyor. Düzcenin, kültür turizmi destinasyonu olmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Kubilay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek çatısı altında gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.
    
     -Gümüşovada çiftçilere yönelik seminer-
    
     Gümüşova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilere yönelik seminer düzenlendi.
     Kıyıköyde düzenlenen seminerde mera ıslahı, hayvancılık desteklemeleri, tarım sigortaları, toprak örneği alımı ve toprak analizi konularında çiftçilere eğitim verildi.
     Toplantıya İlçe Müdürü Ramazan Taran, mühendis Orhan Fazlıoğlu, Veteriner Hekim Cengiz Erdoğan ve İl Müdürlüğü teknik personellerinden mühendis Çetin Akmeşe ile çiftçiler katıldı.
    
     -Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisinden ziyaret-
    
     Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demireli ziyaret etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası hakkında Demirele bilgi veren Ağmil, ekmek israfının önlenmesiyle yüzlerce okul ve hastane yapılacağını savundu.
     Kampanya kapsamında kent genelinde tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Ağmil, Okullarda ve resmi kurumlarda israfa karşı çalışmalar yürüteceğiz.
     Demirel ise kampanyanın hem insan sağlığı hem de ekonomik açıdan önem taşıdığına işaret ederek, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER