Düzce depreminin 13. yılı

Düzce depreminin 13. yılı -Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: -Önemli bir fay hattı üzerinde bulunduğumuz için depremle iç içe yaşamak zorundayız (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, fay hattı üzerinde bulundukları için depremle iç içe yaşamak zorunda olduklarını söyledi.
     Kalıcı Konutlardaki 12 Kasım Deprem Müzesini ziyaret eden Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem öncesinde inşa edilen binaların yeni bir depreme hazır olmadığını belirterek, yeni inşa edilen binaların depreme dayanıklı olması için özen gösterdiklerini anlattı.
     Yılmaz, depremin insanları öldürmediğini, dayanıksız binaların can kayıplarına yol açtığını ifade ederek, Önemli bir fay hattı üzerinde bulunduğumuz için depremle iç içe yaşamak zorundayız. Depremde hayatını kaybedenlerin acıları herkes tarafından unutuldu ama aileleri tarafından unutulmadı. Allah bir daha bize ölümcül depremler vermesin diye konuştu.
     Depremde yaşanan acıların unutulmaması için müze yapıldığını hatırlatan Yılmaz, Deprem anıtı yapılmıştı o dönemde, anıtın altında da deprem müzesi vardı. Yer altında olduğu için devamlı rutubet alıyordu. Deprem müzesini temiz olmayan ortamdan böyle bir ortama taşıdık. Herkes gezip görebilir. Temiz bir mekana kavuşmuş oldu şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzce depreminin 13. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER