Edirnede Mehmet Akif Ersoyu anma programı

Edirnede Mehmet Akif Ersoyu anma programı düzenlendi


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne Gençlik Kolları tarafından Mehmet Akif Ersoyu anma programı düzenlendi.
     Parti binasında düzenlenen programa katılan Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Mehmet Akif Ersoyun şiirlerinin 7 kitaptan oluşan Safahat adlı eserinde toplandığını söyledi.
     7 kitaptan 6ncısı olan Asımın uzunca bir şiir olduğunu belirten Duymaz, ilk defa 1919 yılında Ersoy ve arkadaşları tarafından çıkarılan Sebilürreşad dergisinde basılmaya başlandığını anlattı.
     Asımın basıldığı derginin bir süre sonra kapanmak zorunda kaldığını ifade eden Duymaz, Dolayısıyla şiir de yarıda kaldı. 1924 yılında Asım bir kitap halinde basıldı. Basılır basılmaz büyük ilgi gördü. 1933de son şiir kitabı basılan Mehmet Akif, 1936da hayatını kaybetti diye konuştu.
     Duymaz, Ersoyun ölümünden sonra 7 kitabının basım haklarının bir Ermeni yayınevi tarafından satın alındığını, 1943 yılında Safahatın ilk kez bugünkü alfabeyle basıldığını ifade etti.
     Programa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Koray Uymaz, İl Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük, İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çalışkan, partililer ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede Mehmet Akif Ersoyu anma programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER