Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Atik Ali Paşa Camisinin onarımı için sözleşme imzalandı


EDİRNE (A.A) - Atik Ali Paşa Camisinin onarımı için sözleşme imzalandığı bildirildi.
     Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, yaptığı yazılı açıklamada, Atik Ali Paşa Camisinin onarımı için sözleşme imzalandığını belirterek, çalışmaların hava şartlarına göre başlayacağını kaydetti.
     Caminin onarımı için ihale sürecinin tamamlandığını aktaran Binler, İhtiyaçlar ve imkanlar ölçüsünde sorumluluk alanımız olan Edirne ve Kırklarelindeki tüm vakıf eserleri ile ilgili çalışmalarda bulunuyoruz. Mimari tarzı itibarıyla Edirnemizdeki yapılardan ayrı ve müstesna bir görüntü sergileyen ve bu nedenle bizim de farklı bir gözle baktığımız camimiz, inşallah onarım sonunda daha güzel bir çehreyle karşımızda olacak diye konuştu.
     Restorasyon faaliyetleri kapsamında, yıkık olan minarenin tamamlanacağını, çatının yenileneceğini belirten Binler, restorasyon çalışmalarının gelecek yıl Aralık ayına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
     Binler, çalışmalar için 450 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti.
    
     -Atik Ali Paşa Camisi-
    
     Tekke-i Ali Paşa Vakfı adına tescilli olan Atik Ali Paşa Camisinin yapım tarihi tam olarak bilinmiyor. Ancak caminin banisi Ali Paşa, 1506da Şeytankulu Muharebesinde şehit olduğundan bu yıldan önce yaptırılmış olması tahmin ediliyor.
     Camiyi yaptıran Atik Ali Paşa, Hadım lakabıyla da anılır. İstanbul Çemberlitaştaki Atik Ali Paşa Külliyesini de yaptırmıştır. İstanbul Karagümrük Zincirlikuyuda bir cami inşa ettiren Atik Ali Paşanın başka bazı hayır yapıları da mevcuttur.
    
     -BBP Edirne İl Başkanı Köroğlu:
     2012 Türkiye, Dünya ve bölge için açılarla geçti.
     2013 yılında bu acıların yaşanmamasını diliyorum
    
     BBP Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu, 2012nin Türkiye, Dünya ve bölge için acılarla geçtiğini belirterek, 2013 yılında bu acıların yaşanmamasını diledi.
     BBP Edirne İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Köroğlu, yeni yılın sömürülen milletlere kurtuluş vesilesi olması ve dünyaya barış getirmesi temennisinde bulundu.
     Sözde demokrasi söylemleriyle mazlum milletlerin kanının döküldüğünü belirten Köroğlu, Vatanları yağmalayanlar, toprakları işgal etmekten zenginlikleri sömürmekten canları almaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir. Adeta bir kan emici gibi yer yüzünü kan gölüne çeviriyorlar. Bunlardan kurtuluş reçetesi bütün dünyadaki mazlum milletlere öncülük edecek Türk İslam Birliğinin kurulmasıdır. Ayrıca, 2012 Türkiye, Dünya ve bölge için açılarla geçti. 2013 yılında bu acıların yaşanmamasını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER