Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Sivil toplum örgütleri, eylemlerin yasaklanmasını protesto etti


EDİRNE (A.A) - Edirnede bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, çadır kurma, açlık grevi, oturma eylemi, gösteri yürüyüşü gibi eylem şekillerinin yasaklanmasını protesto etti.
     Saraçlar Caddesinde toplanan, Anayasal hakkımız engellenemez yazılı pankart taşıyan grup, slogan atarak yasağa tepki gösterdi.
     Grup adına açıklamaya yapan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Edirne Valiliğinin oluruyla çadır kurma eylemi, açlık grevi, oturma eylemi, imza standı, gösteri yürüyüşü, pankart asma gibi eylem şekillerinin yasaklandığını belirtti.
     Grup, açıklamanın ardından yasaklamayı protesto ederek dağıldı.
    
     -Şallıdan dar gelirli öğrencilere yardıma teşekkür-
    
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, İstanbulda özel bir okulda öğrenim gören öğrencilerin Edirnedeki dezavantajlı öğrencilere giyim yardımı yapmasının örnek bir çalışma olduğunu bildirdi.
     Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, yardım sırasında öğrenciler arasında kurulan sıcak diyaloğun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     Dezavantajlı öğrenciler için Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade eden Şallı, şunları kaydetti:
     Yardımın Edirnedeki dezavantajlı öğrencilerimize ulaştırılmasında büyük çaba gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcana katkılarından dolayı minnettarız.
    
     -Mütevelli heyeti seçimi yapıldı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi yapıldı.
     İpsala Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan seçimde, Kızılay Derneği İpsala Şube Başkanı Murat Gürkan, Paşaköy Muhtarı Cevat Baş ve Sultan Beldesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kılıç, mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.
    
     -Eğitim seminerleri sona erdi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Havsada kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerleri sona erdi.
     Trakya Üniversitesi (TÜ) Havsa Meslek Yüksekokulu ile Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen seminerin son bölümünde, Güray Öztürk ve Serdar Tütündü, katılımcılara iletişim teknikleri ve beden dili konusunda bilgi verdi.
     Seminerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Şahin tarafından konuşmacılara plaket verildi.
     Seminerlere Kaymakam Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER