Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -İstanbul KEYİAD Başkanı Eler: -Keşan satır eti ve İpsala pirincinin ardından Edirne tava ciğerinin de lansmanını yapmaya talibiz


EDİRNE (A.A) - İstanbul Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği (KEYİAD) Başkanı Ahmet Eler, Keşan satır eti ve İpsala pirincinin ardından Edirne tava ciğerinin de lansmanını yapmaya talibiz dedi.
     Eler, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trakyanın birçok kültürel unsuru içinde barındıran bir bölge olduğunu söyledi.
     Keşan ve çevresindeki il ve ilçelerin tanıtımı için İstanbul ve yurt dışında toplantılar düzenlediklerini anlatan Eler, Keşan satır eti ve İpsala pirincinin ardından Edirne tava ciğerinin de lansmanını yapmaya talibiz. Geçtiğimiz günlerde Keşan satır etinin tanıtımı için İstanbulda bir program düzenledik. Büyük katılımla gerçekleşen bu programda valiler, il, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, savcılar ve yörenin vatandaşları yer aldı. Yaptığımız bu etkinliklerle hem Trakyanın hem de beraberindeki ürünlerin tanınması için elimizden geleni yapıyoruz diye konuştu.
    
     -Saadet Partisi İl Başkanlığı-
    
     Sadet Partisi İl Başkanlığı yöneticileri, kentin çeşitli mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.
     Partiden yapılan yazılı açıklamada, Yıldırım, Barutluk, Nişahcıpaşa mahalleleri ve Kıyıkta vatandaşların istek ve sıkıntılarının dinlendiği belirtildi.
     Toplantılara Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Ali Demirkıran, Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin ve Mahalli İdareler Komisyonu Üyeleri muhtarlar ve vatandaşların katıldığı ifade edildi.
    
     -Havsalı çiftçilere ayçiçeği semineri-
    
     Havsa Ziraat Odası ve Limagrain firması işbirliğiyle Havsalı çiftçilere yönelik ayçiçeği semineri düzelendi.
     Limagrain Trakya Bölge Koordinatörü Kutlu Cengiz, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Çok Programlı Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen seminerde ayçiçeği tarımı ve ayçiçeği tohum çeşitliliği hakkında bilgi verdi.
     Firma olarak çiftçilere verim yönünden en kaliteli ayçiçeği çeşidini verdiklerini anlatan Cegiz, tarımsal seminer ve konferanslarla Trakya çiftçisinin bilinçlendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER