Tatvan Milli Eğitim Müdürü Bayar:

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Bayar: -Öğrencilerin eğitim ve akademik başarılarını artırmak için, projeler yaptık


BİTLİS (A.A) - Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, öğrencilerin eğitim ve akademik başarılarını artırmak için projeler yaptıklarını söyledi.
     Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen ve idarecilerle bir araya gelerek verimliliği artırmayı planladıklarını, bu konuda birtakım proje hayata geçirdiklerini bildirdi.
     Geriye kalan projeleri de hayata geçireceklerini ifade eden Bayar, şöyle konuştu:
     Bu yıl ilçemizdeki tüm okullarda halk eğitimle işbirliği yaparak, SBS, LYS ve YGS kursu açtık. Bu kursları SODESe sunduğumuz proje kapsamında yaptık. Dershaneye gitme imkanı olmayan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimiz bu kurslara katılıyor. Ortaokul ve lisedeki öğrencilerimizin bu kurslarda akademik başarılarını en üst seviye çıkararak, başarı elde etmelerini planladık. Ayrıca Motive Ol, Öğren, Uygulama ve Ölç projemiz ise hala devam ediyor. Bu projemiz geçen yıl kasım ayında başlamıştı. Bu kursumuz 6,7, 8, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Proje kapsamında kurslarımız hazirana kadar devam edecek. Çocuklarımızın akademik başarısı artacağına ve bu kursların il genelindeki durumumuzu daha da yükselteceğine inanıyorum.
     Kitaplara Yolculuk projesiyle de kitap okumayı bir kültür haline getireceklerini ve her öğrencinin kitap okumasını sağlayacaklarını belirten Bayar, çocuklarda okuma kültürünün gelişmesi adına, 8 bin 500 kitap alacaklarını kaydetti.
     Öğrencilerin seviye gruplarına göre, bu kitapları ilçedeki tüm okullara dağıtacaklarını bildiren Bayar, Ardından Okullararası Kitap Okuma Yarışması düzenleyeceğiz. Bu yarışmada dereceye giren çocuklarımıza ödül vereceğiz. En az kitap okuyan çocuğumuza bile, 10 kitap okutmayı planlıyoruz. Çocuklarımız bu düzeyi yakalayabilir. Biz bunu bir ihtiyaç ve kültür haline getirmeyi hedefliyoruz. Yarışmayı da bunun için planlıyoruz. Merkez ve köy okullarımızda bunu uygulayacağız dedi.
     Yetenek Siz Değil Biziz projesinin ise devam ettiğini kaydeden Bayar, proje kapsamında malzeme alımı yapılacağını ve bunun ihale çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.
     Bayar, Bu proje kapsamında 2 müzik kursu açacağız. Müzik sınıfının tadilatı yapıldıktan sonra, kurslar başlayacak. İkinci dönemin başında kurslarımız başlayacak. Ayrıca projede spor müsabakaları da yer alıyor. Çünkü kulüp kültürünü de oluşturmayı planlıyoruz. Erkek voleybol ve basketbol takımı oluşturacağız. Öğrencilerimiz birtakım halinde çalışmalarını yürütecek. Proje sonunda basketbol ve voleybol ligi yapılacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan Milli Eğitim Müdürü Bayar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER