Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Trakya Birlik Genel Müdürlüğü ile Tek-Gıda İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı


EDİRNE (A.A) - Trakya Birlik Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tütün, Müskirat, Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek-Gıda İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
     Trakya Birlik Genel Müdürlüğünde bir araya gelen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ile Tek-Gıda İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, 1 Ağustos 2012 - 31 Temmuz 2014 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi üzerinde mutabakata vardı.
     Entegre tesisler ve Karacabeydeki yağ fabrikalarında çalışan 557 sendikalı personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi, Sezen ile Akyürek arasında imzalandı.
     Sezen, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, işveren olarak imkanları zorlayarak çalışanlarına verilebilecek en iyi ücreti vermeye çalıştıklarını belirterek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
     Toplu iş sözleşmesine göre, ilk altı aylık dönemde yapılan seyyanen artışın dışındaki altışar aylık dönemleri kapsayacak artışlar, TÜFE oranında ücretlere yansıtılacak.
    
     -CHP Milletvekili Değirmendereli, Sağlık Bakanı Müezzinoğlunu tebrik etti-
    
     CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlunun Sağlık Bakanlığına getirilmesinin Edirneye faydalı olacağını belirtti.
     Değirmendereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müezzinoğlunun Bakan olmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.
     Müezzinoğlunun çalışmalarının, Edirneye çok faydalı olacağına inandığını belirten Değirmendereli, Keşanın hastane projesi var, Edirnenin de projeleri var. Bunlar hızla hayata geçmiş olur dedi.
    
     -İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şube Başkanlığına Alkan yeniden seçildi-
    
     İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şube Başkanlığına Ataman Alkan, yeniden seçildi.
     Alkan, şube idari binasında düzenlenen genel kurulda, şubeye bağlı yüksek öğretim öğrenci yurdunun fiziki mekanların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Daha fazla öğrenciye barınma imkanı sunmak istediklerini belirten Alkan, kapasitenin artırılması için planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
     Bütçe, bilanço, denetleme kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından yapılan seçimlerde, yönetim kurulu başkanlığına Alkan, Abdurrahman Yördem, Kadir İriş, Selim Kaya, Sinan Tekin, Abdullah Bülbül ve Osman Göral da yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.
    
     -Altunhan:Otogarda yazıhanesi olmayan firma, şehir merkezinde yazıhane açamaz-
    
     Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salim Altunhan, terminal işletmeciliği belgesi olmayan firmaların şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapamayacağını öne sürdü.
     Altunhan, bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, otogarın işletme hakkını 7 yıl süreyle aldıklarını, otogarı daha iyi duruma getirmek için çalıştıklarını söyledi.
     Terminal işletmeciliği belgesi olmayan firmaların şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapamayacağını savunan Altunhan, Otogarda yazıhanesi olmayan bir firma, şehir merkezinde yazıhane açamaz ve servis hizmeti veremez. Türkiyenin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok dedi.
     Altunhan, gerekli başvuruları yapacaklarını ifade ederek, uygulamanın hayata geçmesi durumunda otogar işletmecisi olarak mağdur olacaklarını söyledi.
    
     -Memur Senden imza kampanyası-
    
     Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) kamu çalışanlarına kıyafet özgürlüğü getirilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı.
     Saraçlar Caddesinde toplanan sendika üyeleri adına konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Erdinç Dalgıç, kamu çalışanlarına kıyafet özgürlüğü getirilmesi amacıyla Özgürlük için 10 milyon imza isimli kampanya başlattıklarını söyledi.
     İmza kampanyasının konfederasyona bağlı sendikalar tarafından stant açılarak yürütüldüğünü belirten Dalgıç, İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır. Şubelerimizde toplanacak imzalar daha sonra Başbakanlığa teslim edilecektir dedi.
     Açıklamanın ardından kampanya başlatıldı.
    
     -Belediye Başkanı İşbilen:Müezzinoğluna zorlu görevde başarılar diliyorum-
    
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Mehmet Müezzinoğlunun Sağlık Bakanlığına getirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, Müezzinoğlunun Sağlık Bakanlığına getirilmesiyle, Edirne ve Uzunköprüye etkin hizmet getirme imkanının yakalandığını aktardı.
     Müezzinoğluna yeni görevinde başarılar dilediğini belirten İşbilen, şunları kaydetti:
     Sayın bakanımıza telefon ile ulaşma imkanımız olmadı, telefon mesajı ile tebrik ettim. Sağlık Bakanımız Müezzinoğluna zorlu görevde başarılar diliyorum. Projelerimizin takibinde belediyemize destek olacağını umuyorum.
    
     -Sınır kapısında elektronik sigara ele geçirildi-
    
     Kapıkule Sınır Kapısında bir minibüste yapılan aramada, 300 elektronik sigara ele geçirildi.
     Alınan bir ihbarı değerlendiren Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısından Türkiyeye giriş yapan S.S. idaresindeki minibüste arama yaptı.
     Minibüste yapılan aramada, gümrük kaçağı 300 elektronik sigara ve elektronik sigaralara ait şarj cihazı ele geçirildi.
     Olayla ilgili S.S. gözaltına alındı.
    
     Muhabir: Ekip / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER