Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Valisi Duruerin ziyaretleri


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteğiyle uygulanan projelerle ilgili incelemelerde bulundu.
     Menzilahir Mahallesindeki Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği, Sarayspor tesisleri, Umurbey Menzilahir Toplum Merkezi ile Yıldırım Toplum Merkezini ziyaret eden Duruer, uygulanan projeler hakkında bilgi aldı.
     Duruer, SYDV tarafından yenilenen 2 evde de incelemelerde bulundu.
    
     -TGMP İstanbul Bölge Müdürü Tekin-
    
     Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) İstanbul Bölge Müdürü Mehmet Tekin, mikrokredi projesinden 109 ev hanımının yararlandığını belirtti.
     Tekin, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkanı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Darülaceze Vakfı, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Rotary 2420. Bölge Başkanlığı ve Edirne İl Özel İdaresi işbirliğinde Edirnede uygulanan mikrokredi projesinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
     Projenin, insanların kendi kendine gelir getirici faaliyette bulunmaları ve birer girişimci olmalarını sağlamaya yönelik bir uygulama olduğunu anlatan Tekin, Projeyle hedeflenen, insanların bir başkasına muhtaç olmadan kendilerine verilen küçük bir sermayeyi kullanmak suretiyle üretken olmaları, daha da önemlisi kendilerine, ailelerine, topluma ve bütün ülkeye birer girişimci olarak katma değer oluşturmasını sağlamaktır. Şu anda mikrokredi projesinden 109 ev hanımı yararlanıyor. Bu proje için 85 bin 400 lira finansman kullanıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER