Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali

Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali -CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Makarnayla yüzde elli oy aldılar bu doğru değil. Neden böyle olsun. Hatayı kendimizde aramamız lazım (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Makarnayla yüzde elli oy aldılar bu doğru değil. Neden böyle olsun. Hatayı kendimizde aramamız lazım dedi.
     İnce, Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen, Edirneden Girilince Görülen Türkiye Gerçeği konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede yaşanan sorunların kaynağını insanların kendilerinde araması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin pek çok zenginliğine rağmen, bunu iyi kullanamamasının nedenini her bireyin kendine sorması gerektiğini belirten İnce, şunları kaydetti:
     Kapıkuleden dışarıya geçince insanlar mutlu zengin, Kapıkuleden içeri girince, insanlar neden yoksul ve eğitimsiz diye sorgulamalıyız. Bizim neyimiz eksik. Madenlerimiz, ovalarımız, nehirlerimiz var. Evet enerji maliyeti yüksek, turizmde kalifiye eleman sıkıntımız var. Madenlerimizi katma değer üretmeden satıyoruz. Eğitim sorunumuz var. İnsanlarımızın eğitim ortalaması 5,8 yıl. Bütün bunlar doğru da biz neden bu durumdayız diye sormalıyız. Bunu kendimize sorduğumuzda, kimse kusura bakmasın, ben önce kendini solda tanımlayan, Atatürkçü, çağdaş olarak tanımlayan, CHP ve benzeri partilerde tanımlayan, aydın olarak niteleyenlerde görüyorum bu suçu. Makarnayla yüzde elli oy aldılar bu doğru değil. Neden böyle olsun. Hatayı kendimizde aramamız lazım diye düşünüyorum.
     Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Geray da, yeni anayasa yapma sürecine girilen Türkiyede yeni bir anayasaya gerek olup olmadığının tartışılmasının gerektiğini ifade etti.
     Konferansı, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Turizm ve Tanıtma eski Bakanı Alev Coşkun, CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER